Διεθνές Βραβείο «Βασίλη Ξανθόπουλου»

Βραβεία του ΙΤΕ

Διεθνές Βραβείο «Βασίλη Ξανθόπουλου»

Από το 1991, το Διεθνές Βραβείο Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογία «Βασίλη Ξανθόπουλου» απονέμεται κάθε τρία χρόνια (κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Ένωσης για τη Θεωρία της Γενικής Σχετικότητας και την Κοσμολογία), από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) εις μνήμη του Καθηγητή Βασίλη Ξανθόπουλου. Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι υπεύθυνο για τον επιστημονικό συντονισμό του Διεθνούς αυτού Βραβείου.

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο θα πρέπει να είναι νέοι κάτω των 40 ετών και να έχουν διακριθεί στην επιστημονική έρευνα στους προαναφερθέντες τομείς. Υποψήφιοι για το Βραβείο θεωρούνται μόνο όσοι έχουν καταθέσει υποψηφιότητα. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να αποστέλλονται στις γραμματείες των τοπικών και διεθνών επιτροπών και θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου. Δεν υπάρχει αίτηση προς συμπλήρωση και το γράμμα του υποψηφίου στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι της υποψηφιότητάς του θεωρείται επαρκές.

Το χρηματικό βραβείο ανέρχεται περίπου στα $10,000.

Για περαιτέρω πληροφορίες πατήστε εδώ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι από το έτος 2011 και μέχρι νεωτέρας αναστέλλεται η χορηγία του Διεθνούς Βραβείου Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογία «Βασίλη Ξανθόπουλου».