Μόλις κυκλοφόρησε η νέα έκδοση των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης | Νέα

Εκδηλώσεις

Μόλις_κυκλοφόρησε_η_νέα_έκδ
26.03.2010

Μόλις κυκλοφόρησε η νέα έκδοση των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης

Μόλις κυκλοφόρησε η νέα έκδοση των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης

Tην Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης (Λεωφόρος Αμαλίας 56, Αθήνα) πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση και επίδοση τιμητικού τόμου του βιβλίου

"ΠΑΡΑΧΟΡΗΓΗΜΑ
Μελετήματα για το αρχαίο θέατρο προς τιμήν του καθηγητή Γρηγόρη Μ. Σηφάκη"

Για τον τιμητικό τόμο θα μιλήσει ο επιμελητής του έργου, κ. Σταύρος Τσιτσιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και για την προσωπικότητα και το έργο του τιμωμένου θα μιλήσουν οι κκ. Δανιήλ Ιακώβ, Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αγγελος Χανιώτης, Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών του Princeton, πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης

Την επίδοση του τόμου από τον επιμελητή θα ακολουθήσει αντιφώνηση του Καθηγητή κ. Γ.Μ. Σηφάκη.

Για περαιτέρω πληροφορίες:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας
Ν. Πλαστήρα 100, Βασιλικά Βουτών, Τ.Θ. 1385, Τ.Κ. 71110, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: 2810-391083, Φαξ: 2810-391085
info@cup.gr , www.cup.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΠΑΡΑΧΟΡΗΓΗΜΑ

Μελετήματα για το αρχαίο θέατρο προς τιμήν του καθηγητή Γρηγόρη Μ. Σηφάκη

Τα τριάντα τρία μελετήματα που περιλαμβάνονται στον τόμο έχουν ως κοινό θεματικό άξονα το αρχαίο θέατρο σε όλο του το εύρος:
την τραγωδία, την κωμωδία, τον μίμο, αλλά και την Ποιητική του Αριστοτέλη, καθώς και την ιστορία και την αρχαιολογία του αρχαίου θεάτρου.
Μέρος των μελετημάτων αναφέρεται, επίσης, στην επιβίωση και στην πρόσληψη του αρχαίου ελληνικού δράματος και θεάτρου τόσο κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους όσο και στη νεότερη εποχή.
Ο τόμος είναι αφιερωμένος στον καθηγητή Γρηγόρη Μ. Σηφάκη, έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς μελετητές του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.

ISBN 978-960-524-293-0 | 17 X 24 εκ. | σελ. 724 | Λιανική τιμή: 38,00 €