Θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ σχετικά με τη δημιουργία καινούργιου κέντρου μελέτης του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου | Νέα

Ανακοινώσεις

31.10.2005

Θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ σχετικά με τη δημιουργία καινούργιου κέντρου μελέτης του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στη συνεδρία του της 8ης Οκτωβρίου 2005 συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει μετά την εκδήλωση της επιθυμίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου να ιδρύσει ένα νέο κέντρο μελέτης του έργου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, ανεξάρτητα απ' αυτό το οποίο λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ στο Ρέθυμνο.

Το ΔΣ εκφράζει την έκπληξή του για μια τέτοια πρωτοβουλία, καθόσον η παραγωγικότητα, το υψηλό επίπεδο των ερευνητικών αποτελεσμάτων και η διεθνής αναγνώριση του έργου του "Κέντρου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών δεν αφήνουν κενά, τέτοια ώστε να τίθεται θέμα δημιουργίας ενός άλλου ερευνητικού φορέα σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τον ήδη υπάρχοντα.

Η πρόσφατη (24 Σεπτεμβρίου 2005) διεξαγωγή ενός μέρους του συνεδρίου El Greco's Studio στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και η προγραμματιζόμενη στενότερη συνεργασία ανάμεσα σ' αυτό και στο Κέντρο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος στο άμεσο μέλλον, παρέχουν επίσης την εγγύηση ότι η γενέτειρα του Κρητικού ζωγράφου θα είναι δημιουργικά παρούσα στην προβολή του έργου του.

Η Κρήτη είναι ένας ενιαίος πολιτιστικός και ερευνητικός χώρος. Ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα οφείλουμε όλοι να το στηρίξουμε για να αναπτυχθεί περισσότερο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΤΕ