“Mediterranean Film Culture” Θερινό Σχολείο | Νέα

Εκδηλώσεις

“Mediterranean_Film_Culture”_Θερινό_Σχ
01.07.2024 - 10.07.2024

“Mediterranean Film Culture” Θερινό Σχολείο

Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών-ITE (Ρέθυμνο, Κρήτη) διοργανώνει Θερινό Σχολείο στα αγγλικά, διάρκειας δέκα ημερών, με τίτλο Mediterranean Film Culture (1-10 Ιουλίου 2024).

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες στον κινηματογραφικό μεσογειακό πολιτισμό στις διάφορες πτυχές του, μέσω διδασκαλίας, συζητήσεων στην τάξη και εκπαιδευτικών εκδρομών.

Τα μαθήματα θα καλύψουν τρεις μεσογειακές χώρες, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γαλλία, αλλά θα αφιερωθεί χρόνος και για τη διερεύνηση των κινηματογραφικών σχέσεων με άλλες μεσογειακές χώρες. Τα μαθήματα θα εξετάσουν το έργο σημαντικών σκηνοθετών, κινηματογραφικά είδη και σταρ, θέματα εθνικής ταυτότητας, σεξουαλικότητας και φύλου, σχέσεις κινηματογράφου-ιστορίας, την κινηματογραφική βιομηχανία, ζητήματα παραγωγής και συμπαραγωγών, τόπους γυρισμάτων και απεικονίσεις της καθημερινής ζωής.

Το Θερινό Σχολείο θα λάβει χώρα στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ) - ένα εντυπωσιακό κτηριακό συγκρότημα της βενετικής και οθωμανικής εποχής, που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, νότια του Κάστρου της Φορτέτζας και 200 μέτρα δυτικά του μικρού βενετσιάνικου λιμανιού.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες όλων των ειδικοτήτων, με προτεραιότητα στους φοιτητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων (15) προκειμένου να προσφερθεί μία σε βάθος μαθησιακή εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για το πρόγραμμα, τους εκπαιδευτές, τα δίδακτρα και τη διαμονή στο Ρέθυμνο οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://summerschool.ims.forth.gr/film. Για περισσότερες πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων μπορούν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές στο imsfilmsummerschool@gmail.com.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10 Μαρτίου 2024