Υψηλότατη διάκριση σε μέλη του ΙΤΕ | Νέα

Ανακοινώσεις

Υψηλότατη_διάκριση_σε_μέλη_
21.11.2002

Υψηλότατη διάκριση σε μέλη του ΙΤΕ

Σε δύο μέλη του ΙΤΕ και καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης (στους κ. Κώστα Σούκουλη και Γιώργο Φυτά) απενεμήθη το γερμανικό Βραβείο Humboldt για Ώριμους Επιστήμονες (Humboldt Senior Scientist Award).

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε ολίγους επίλεκτους επιστήμονες από όλο τον Κόσμο και θεωρείται υψηλοτάτου επιπέδου διάκριση. Συνοδεύεται δε από υλική στήριξη του ερευνητικού τους έργου που έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης και καταξίωσης.

Ο κ. Σούκουλης τιμήθηκε για τις πρωτοπόρες εργασίες του σε μια νέα κατηγορία υλικών, με τα οποία μπορεί κανείς να χειρισθεί και να ελέγξει τα κύματα που χρησιμοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες. Τα υλικά αυτά ανοίγουν προοπτικές για ταχύτερα, φθηνότερα και ασφαλέστερα μέσα και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Ο κ. Φυτάς τιμήθηκε για το ογκώδες και διεθνώς καταξιωμένο έργο του που αφορά τη μελέτη πολυμερών (πλαστικών) με χρήση ακτινών λέιζερ. Πρόσφατη εργασία του κ. Φυτά και των συνεργατών του άνοιξε προοπτικές για πολύ φθηνότερες και πολύ πιο μεγάλης χωρητικότητας μνήμες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την:
Γραμματεία Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ
Τηλ.: 2810 391300 , Fax: 2810 391303