GenderSTE: Φύλο, Επιστήμη, Τεχνολογία και Περιβάλλον Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων COST Action TN1201 Ευρωπαϊκή Συνεργασία για την Επιστήμη και την Τεχνολογία | Νέα

Ανακοινώσεις

24.04.2014

GenderSTE: Φύλο, Επιστήμη, Τεχνολογία και Περιβάλλον Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων COST Action TN1201 Ευρωπαϊκή Συνεργασία για την Επιστήμη και την Τεχνολογία

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα φιλοξενήσει στις 20 Μαΐου 2014 στο Ηράκλειο την συνάντηση του GenderSTE: Φύλο, Επιστήμη, Τεχνολογία και Περιβάλλοντου Ευρωπαϊκού Δικτύου Εμπειρογνωμόνων COST - «Ευρωπαϊκή Συνεργασία για την Επιστήμη και την Τεχνολογία» (Δράση TA1201).

Το COSTείναι μια δράση της ΕΕ που έχει στόχο τον συντονισμό και την συνδιαμόρφωση καινοτόμων πολιτικών για την έρευνα. Τα δίκτυα COSTαπαρτίζονται / αποτελούνται από εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους φορέων πολιτικής και αποσκοπούν στην ανάπτυξη νέων ερευνητικών ιδεών και καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων (www.cost.eu).

Η δράση του COSTGenderSTE: Φύλο, Επιστήμη, Τεχνολογία και Περιβάλλον (http://www.genderste.eu/) έχει σκοπό να ενισχύσει την εφαρμογή πολιτικών εστιασμένων στο φύλο σε επιστημονικούς και τεχνολογικούς φορείς και να εντάξει τη διάσταση του φύλου στο περιεχόμενο της έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Για το σκοπό αυτό, στο συγκεκριμένο δίκτυο συμμετέχουν επιστήμονες κοινωνικών και φυσικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι από αρμόδιους φορείς των κρατών μελών. Το GenderSTEπροωθεί τη δικτύωση για την παραγωγή γνώσης αναφορικά με τη διάσταση του φύλου στην επιστήμη, τεχνολογία και καινοτομία με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις του Horizon2020 και του JointProgrammingInitiative(JPI) - UrbanEurope.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (αρχείο pdf)

Κατεβάστε τη φόρμα εγγραφής (αρχείο doc)