Ομάδα Εθελοντισμού ΣΕΙΤΕ

Στόχοι

Ο ΣΕΙΤΕ με στόχο να βοηθήσει συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται καθημερινά από την οικονομική κρίση, συνέστησε στις 31 Ιανουαρίου 2013 Ομάδα Εθελοντισμού (ΟΕ-ΣΕΙΤΕ), στην οποία μπορούν να συμμετέχουν μέλη ή μη του ΣΕΙΤΕ. Η ΟΕ-ΣΕΙΤΕ αναλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων όπως:

  • Συλλογή ειδών 1ης ανάγκης, όπως τρόφιμα και ρούχα, αλλά και άλλων αντικειμένων π.χ. παιχνίδια / βιβλία για παιδιά
  • Μεθοδευμένη κατανομή των συλλεχθέντων σε συνανθρώπους μας που αποδεδειγμένα τα έχουν ανάγκη
  • Συνεργασία με άλλους φορείς, π.χ. εθελοντική ομάδα GIVE, τοπικά δημοτικά διαμερίσματα κ.α.

Σύσταση Ομάδας Εθελοντισμού ΣΕΙΤΕ

Ομάδα Εθελοντισμού ΣΕΙΤΕ / Πλαίσιο δράσης

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείστε να δηλώσετε αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σ’ αυτήν την πρωτοβουλία, στο seite at admin.forth.gr. Στον λογαριασμό ethelontes at admin.forth.gr γίνεται η εσωτερική επικοινωνία των μελών της Ομάδας. Υπεύθυνος: Κασσωτάκης Γιάννης, τηλ: 2810 391168, e-mail: gkasotak at admin.forth.gr

Ανακοινώσεις - Πρωτοβουλίες

  • Ολοκληρώθηκε 16 Οκτωβρίου 2015: Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της ομάδας εθελοντισμού του ΣΕΙΤΕ και κατόπιν επικοινωνίας των μελών της ομάδας με τα χωριά SOS και τη Στέγη ανηλίκων Ηρακλείου, διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων και ελλείψεις σε σχολικά είδη. Αποφασίστηκε λοιπόν η συλλογή των ειδών αυτών και για το σκοπό αυτό έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του ΙΤΕ ένα ειδικό κουτί, όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει μεταχειρισμένα (αλλά σε καλή κατάσταση) ή καινούρια σχολικά είδη (π.χ. τετράδια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, μπογιές, τσάντες, κασετίνες κτλ.).
  • Ολοκληρώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2014: Η Ομάδα Εθελοντισμού του Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΤΕ ήλθε σε επαφή με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Ηράκλειο της Κρήτης (Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, Γιαννιτσών 4, 712 01 Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ. 2810222610), το οποίο έχει στην προστασία του 150 παιδάκια στην πόλη του Ηρακλείου. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη ανάγκη γραφικής ύλης όπως στυλό, μολύβια, τετράδια, είδη ζωγραφικής, κόλλες Α4, χαρτόνια, καθώς και σε σχολικές τσάντες (σε λειτουργική κατάσταση). Για το σκοπό αυτό, από την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου μπορείτε να προσκομίσετε τα είδη αυτά στον κ. Κασσωτάκη, στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του ΙΤΕ, σε ώρες 8.00-18.00 καθημερινά, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας 19/9. Μεταχειρισμένες τσάντες/κασετίνες σε καλή κατάσταση είναι ευπρόσδεκτες. Με δεδομένο ότι τα σχολεία αρχίζουν την Πέμπτη 11/9 θα ήταν ωφέλιμο, εφόσον προτίθεστε να βοηθήσετε, να προσκομίστε όσο το δυνατόν νωρίτερα τα σχολικά είδη.
  • Ολοκληρώθηκε 11 Απριλίου 2014: Ο ΣΕΙΤΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν με τα παιδιά τους στην εκδήλωση με τίτλο "Φτιάχνω Πασχαλινές Κατασκευές", στις 11 Απριλίου 2014 και ώρα 16:00 στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου του ΙΤΕ. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, χαρτικών, απορρυπαντικών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, που θα δοθούν έπειτα στον "Ξενώνα για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί".

  • Ολοκληρώθηκε 13 Οκτωβρίου 2013: Πρόσκληση σε εκδήλωση: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του υγρότοπου στην εκβολή του Καρτερού.
    Η πρόσκληση από την WWF
  • 6 Ιουνίου 2013: Ανακοίνωση: Ομάδα Εθελοντισμού ΣΕΙΤΕ / Πλαίσιο δράσης