Η Επιτροπή Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) απένειμε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού στον Καθηγητή Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη

Press Releases

23.01.2017

Η Επιτροπή Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) απένειμε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού στον Καθηγητή Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, η 26η τελετή Βράβευσης Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Το Βραβείο απενεμήθη από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κ. Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη. Τον έπαινο του τιμηθέντος παρουσίασε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρία Ευθυμίου.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγ. κ. Κώστας Φωτάκης, η τέως Πρόεδρος της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αθανάσιος Βαλτινός, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγ. κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, Εκπρόσωποι Κομμάτων, Βουλευτές και τέως Υπουργοί, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πλήθος συναδέλφων και μαθητών του κ. Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη.

Το 2016 συμπληρώθηκαν είκοσι έξι χρόνια από τότε που το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέσπισε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας. Σκοπός του βραβείου είναι να ξεχωρίσει και να βραβεύσει φωτισμένους και αφοσιωμένους πανεπιστημιακούς δάσκαλους, οι οποίοι αγωνίζονται μέσα στο πανεπιστημιακό σύστημα για τα ιδανικά εκείνα για τα οποία ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Στέφανος Πνευματικός έδωσαν την ίδια τους τη ζωή.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΤΕ, Καθηγητής κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης: «Στο πλαίσιο της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει η χώρα, η ύπαρξη του βραβείου επιβεβαιώνει την ανάγκη να αναδεικνύονται οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που βοηθούν τους φοιτητές τους να συλλογίζονται “ελεύθερα και άρα καλά”, μεταδίδοντας τον ενθουσιασμό τους για την επιστήμη και το μεγάλο όραμα της προσφοράς προς την κοινωνία μέσα από την απόκτηση, τη δημιουργία και την αξιοποίηση της γνώσης».

Φωτογραφικό υλικό και video από την τελετή απονομής

 

Για περαιτέρω πληροφορίες:

Μαυραντώνη Καλλιρόη

Επιτροπή Βραβείου Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού

ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΤΕ)

Τηλ.: 2810391509

Email: kalliroi@admin.forth.gr