ENISA: Υπογράφηκε η σύμβαση του νέου κτηρίου του

Announcements

22.12.2008

ENISA: Υπογράφηκε η σύμβαση του νέου κτηρίου του

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) από τον Πρόεδρό του καθηγητή κ. Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη και τον ανάδοχο που προέκυψε από τον σχετικό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, παρουσία και του Εκτελεστικού Διευθυντή του ENISA, κ. Andrea Pirotti, η εργολαβική σύμβαση του έργου που αφορά στην κατασκευή του καινούργιου κτηρίου, εμβαδού περίπου 4000 m2 που θα στεγάσει τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ΕΝΙSA).

Το έργο συμβατικού προϋπολογισμού € 6.000.000 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Δημόσιες Επενδύσεις) και η αποπεράτωση του προβλέπεται τον Ιούνιο του 2011.

Το κτήριο που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που παραχώρησε το ΙΤΕ, θα αναπτυχθεί σε τέσσερις ορόφους, εκ των οποίων ο ένας υπόγειος εμβαδού περίπου 400 m2 που καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα του. Οι υπόλοιποι τρεις όροφοι έχουν συνολικά εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια περίπου 4.100 m2. Η συνολική κάλυψη του κτιρίου ανέρχεται στα περίπου 1.700 m2. Αποτελείται από πτέρυγες που δημιουργούν ένα εσωτερικό κήπο - αίθριο στον πυρήνα του, γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται όλες οι λειτουργίες (φωτό).

Απεικόνηση κτηρίου Με την υποδομή αυτή που ήδη δρομολογείται, ο ENISA αποκτά την προοπτική ανάπτυξης που έχει ανάγκη για να καθιερωθεί στο χώρο της ΕΕ ως ο κατάλληλος φορέας διαχείρισης των ζητημάτων ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών.