"ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΚΕΨΕΔΑΚΙΑ" και "ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙ" Δράσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Events

25.09.2017

"ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΚΕΨΕΔΑΚΙΑ" και "ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙ" Δράσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου  19:00-21.00 στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, να δοκιμάσετε νόστιμα Μουσικά Σκεψεδάκια παρέα με τον Δημήτρη Γραμμένο, Ερευνητή του ΙΤΕ και τη Μουσικό Ελίνα Σκαρπαθιώτη! Ένα πρωτότυπο αμάλγαμα βιωματικού εργαστηρίου και μουσικής παράστασης που εισάγει την έννοια, την πρακτική και την αξία της Δημιουργικής Σκέψης, μέσα από την ενεργό συμμετοχή του κοινού. Μια σειρά από διασκεδαστικές ασκήσεις που συνδυάζονται με μουσικά θέματα, εξασκούν βασικές «μυϊκές ομάδες» της Δημιουργικής Σκέψης (όπως περιέργεια, φαντασία, επινοητικότητα, μετασυμβατικότητα, άγνοια, ανοησία, κ.α.) χρησιμοποιώντας πολύ απλά υλικά. Για παιδιά από 6 έως 106 ετών!

 

Ακολουθεί (21:15-22:30) μια διαδραστική θεατρική παράσταση στημένη εξολοκλήρου από μέλη και συνεργάτες του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας/ΙΤΕ, όπου μια πρόσκληση για τσάι ξεκλειδώνει τις ανθρώπινες ιστορίες δύο διασημοτήτων της επιστήμης. Η παράσταση μας φέρνει σε επαφή με τις προσωπικότητες και το έργο του Άλμπερτ Αϊνστάιν και της Μαρί Σκουοντόφσκα Κιουρί, που συζητούν με τα παιδιά για τη απλότητα της ζωής, τη φαντασία, το χρόνο,  τη σχετικότητα και τη ραδιενέργεια. Για παιδιά από 10 έως 110 ετών!            

Σχεδιασμός-Κείμενα: Ταμπακάκη Ευγενία

Επιστημονική Υποστήριξη: Παντελής Τοπάλης

Μουσική Επιμέλεια: Πωλίνα Πουλορίνη, Εκπαιδευτικός, στο ρόλο της πλανόδιας μουσικού

Παίζουν: Θεόδωρος Κωστέας (σερβιτόρος), Κουρουνιώτης Κώστας (Αϊνστάιν) και Κωνσταντίνα Σαρρή (Μαρί Κιουρί)

 

Οι δράσεις υλοποιούνται από το ΙΤΕ στο πλαίσιο της Βραδιάς Ερευνητή 2017, η οποία χρηματοδοτείται από την ΕΕ και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης