Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η Επιστημονική Διημερίδα του ITE

Press Releases

18.10.2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η Επιστημονική Διημερίδα του ITE

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργάνωσε φέτος την «11η Επιστημονική Διημερίδα ΙΤΕ», την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017. Η Διημερίδα, η οποία διενεργείται περιοδικά, έχει ως στόχο την ενημέρωση των μελών του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις τρέχουσες ερευνητικές δραστηριότητες των Ινστιτούτων. Περισσότερα από 300 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες της φετινής Διημερίδας, το πρόγραμμα της οποίας είχε δομηθεί σε έξι επιστημονικές ενότητες στις εξής θεματικές περιοχές: Βιολογία Συστημάτων, Τεχνολογίες για την Ποιότητα Ζωής, Διαπολιτισμικές Σχέσεις στη Μεσόγειο και Τεχνολογία, Υλικά και Ενέργεια, Τεχνολογία στην υπηρεσία της Kοινωνίας και του Πολιτισμού και τέλος, Περιβάλλον, Φυσικές καταστροφές και Πολιτική Προστασία, με προσκεκλημένους ομιλητές διακεκριμένους Επιστήμονες από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα: τον καθ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκη από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, την καθ. JoyceWesterink, από το Πολυτεχνείο του Eindhoven, τον καθ. EdhemEldemαπό το Πανεπιστήμιο Boğaziçi, τον καθ. Σωτήρη Πρατσίνη από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και τον Δρ. Γιώργο Ζωδιάτη από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Παράλληλα, το ΙΤΕ διοργάνωσε έκθεση επιτευγμάτων του στη Βασιλική Αγίου Μάρκου την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυσή του, με παρουσία και του Μουσείου Καζαντζάκη.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου το ΙΤΕ παρουσίασε το έργο του με παρουσιάσεις του Προέδρου του ΔΣ καθ. Νεκτάριου Ταβερναράκη και των Διευθυντών των Ινστιτούτων και Ειδικών Δομών του, σε ανοιχτή εορταστική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με επίσημους προσκεκλημένους εκπροσώπους της Πολιτικής Ηγεσίας και των Αρχών του Τόπου. Σύντομη εισήγηση για την ανακήρυξη του 2017 ως Έτους Νίκου Καζαντζάκη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έκανε ο καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Νίκος Καζαντζάκης: Εντόπιος και Οικουμενικός".

Παρουσίαση με θέμα «Τί μας δίδαξε το ΙΤΕ»,  έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας καθηγητής Κώστας Φωτάκης,  ο οποίος έχει διατελέσει Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ αλλά και Πρόεδρος του ΙΤΕ.

Η εκδήλωση έκλεισε σε κλίμα συγκίνησης με την απονομή βραβείων σε εννέα εργαζόμενους  του Ιδρύματος από τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη:

Το Βραβείο Έρευνας έλαβε ο κ. Παύλος Σαββίδης, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ.

Το Βραβείο Εξαιρετικών Υπηρεσιών προς το ΙΤΕ έλαβε η κα Ελένη Τραγανίτη, Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικών Υπηρεσιών.

Το Βραβείο Προσφοράς προς την Κεντρική Διεύθυνση του ΙΤΕ έλαβε η κα Καλλιόπη Χαβάκη, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Υποστήριξης και Ανάπτυξης Μηχανογραφικών Συστημάτων.

Ακολούθησαν τα Βραβεία Προσφοράς προς τα Ινστιτούτα του ΙΤΕ:

Του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ έλαβε ο κ. Μιχάλης Σφενδουράκης, Τεχνολόγος Εφαρμογών της Ομάδας Μικροηλεκτρονικής.

Του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας έλαβε η Δρ. Ειρήνη Στρατιδάκη, Ειδική Τεχνική Επιστήμονας της Μονάδας Γονιδιωματικής.

Του Ινστιτούτου Πληροφορικής έλαβε η κα Μαρία Μουτσάκη, Υπεύθυνη Διαχείρισης Έργων του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων.

Του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών έλαβε η κα Μαρία Παπαδάκη, Προϊσταμένη Γραμματείας.

Του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών (Ρέθυμνο) έλαβε η κα Γεωργία Παπαδάκη, Προϊσταμένη Γραμματείας.

Του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (Πάτρα) έλαβε η κα Μαρία Καλλιαμβάκου, Βοηθός Λογιστή.