Masterclass για την Αγρο-Επιχειρηματικότητα

Press Releases

10.05.2018

Masterclass για την Αγρο-Επιχειρηματικότητα

Το Agri-food Masterclass on Entrepreneurship, το ετήσιο εντατικό masterclass για τη στήριξη επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών στον αγροδιατροφικό τομέα, πραγματοποιείται φέτος στο Ηράκλειο από 6 έως 8 Ιουνίου 2018. Το Μasterclass απευθύνεται σε ομάδες / startups που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό χώρο, την αγρο/βιοτεχνολογία, τον αγροτουρισμό και συναφείς δραστηριότητες και διοργανώνεται από την Ολλανδική Πρεσβεία, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας, το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός του τριήμερου Masterclass είναι να ενισχύσει πρωτοβουλίες και να βοηθήσει start-ups να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, το business model και τα business value propositions τους, να βελτιστοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, να δικτυωθούν και να διερευνήσουν τις δυνατότητες δραστηριοποίησής τους στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί από την Startlife, τον πρωτοπόρο ολλανδικό οργανισμό που εξειδικεύεται στη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα. Η Startlife (https://start-life.nl/), που τα τελευταία 6 χρόνια έχει στηρίξει περισσότερες από 170 start-ups να αναπτύξουν καινοτομίες στο χώρο της Διατροφής και του Αγροτικού Τομέα, ανήκει στο The Food Valley region, με έδρα το Wageningen UR (University and Research Center), ένα από τα πιο διακεκριμένα κέντρα ερευνών με αντικείμενο την  αγροδιατροφή στην Ευρώπη. Τις εργασίες του Masterclass θα υποστηρίξει η εταιρεία Tropos Branding Co (member of theDKG Group, www.tropos.gr) εκπαιδεύοντας τους συμμετέχοντες σε θέματα Επικοινωνίας και Media στην ανάπτυξη μίας επιχείρησης.

Το εντατικό masterclass αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα και την ανάπτυξη του start-upοικοσυστήματος στην Ελλάδα.  

Δυνατότητα συμμετοχήςστο Masterclass έχουν άτομα ή ομάδες, από 18 έως 45 ετών, που θα υποβάλουν αίτηση αποστέλλοντας τη φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στο link:http://www.stepc.gr/agrifoodmasterclass-creteστο e-mail: saitakis@stepc.gr έως τις 21 Μαΐου 2018 και θα περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία επιλογής από επιτροπή. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά. Πληροφορίες σχετικά με το Masterclass μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στο www.agrifoodmasterclass.com, καθώς και στο τηλέφωνο 2810391908.

Η νικήτρια ομάδα θα λάβει δωρεάν εισιτήριο για την Ολλανδία από το Orange Grove της Αθήνας και θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα incubation της StartLife στο Wageningen Campus για 4-6 εβδομάδες με ατομική καθοδήγηση, υποστήριξη και σεμινάρια.

Το Μasterclass θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, στο Ηράκλειο και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Παγκρήτια Συνεταιριστική και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

κατεβάστε το αρχείο