«Βραδιά Ερευνητή 2019» στο ΙΤΕ

Events

24.09.2019

«Βραδιά Ερευνητή 2019» στο ΙΤΕ

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Επιστήμης, ανοίγοντας και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό στη «Βραδιά Ερευνητή 2019» στις εγκαταστάσεις του στα Βασιλικά Βουτών, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 17:00 μέχρι τις 23:00.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά μια σειρά από διαδραστικά πληροφορικά συστήματα με πολλαπλές δραστηριότητες και εφαρμογές, προηγμένες τεχνολογίες laserκαι τεχνολογίες από την βιοϊατρική έρευνα μέχρι τη βιοτεχνολογία, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε ερευνητικά πειράματα. Επίσης, μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου θα παρουσιάσουν τα δικά τους επιστημονικά επιτεύγματα στους επισκέπτες της βραδιάς.

Παράλληλα, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, για τρίτη χρονιά φέτος, θα διαθέσουν επιλεγμένα βιβλία τους στην ειδική τιμή των 5€, με στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικού οργανισμού.

Η «Βραδιά Ερευνητή» είναι μια δράση που ξεκίνησε το 2005, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και πλέον υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο «HORIZON 2020» και συγκεκριμένα από τη δράση Marie Sklodowska-Curie. Διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, σε περισσότερες από 300 πόλεις στην Ευρώπη. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί το επιστημονικό έργο που επιτελεί ο ερευνητής και η σπουδαία συνεισφορά του στην Κοινωνία.

Στη χώρα μας φέτος, διοργανώνονται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η "Βραδιά Ερευνητή 2019" χρηματοδοτείται από την ΕΕ και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ)
Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ ΚΡΗΤΗΣ)
κ. Γιώργος Παπαμιχαήλ
Τηλ: 2810 391904
E-mail: george@stepc.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΥΣΕΩΝ CATERING

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΝΕΡΟ ΚΡΥΣΤΑΛ

StudioK– Κ.ΚΑΒΛΕΝΤΑΚΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

CRETALIVE

Σημαντική Σημείωση

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), γνωστό ως GDPR, που τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018, σάς ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση «ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2019», που θα πραγματοποιηθεί στο ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ στο Ηράκλειο Κρήτης, από 17.00 έως 24.00 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, πρόκειται να βιντεοσκοπηθεί ενώ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα ληφθούν και φωτογραφίες. Το βίντεο και οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν από τους διοργανωτές για την προβολή της εκδήλωσης σε μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας (πχ δημοσίευση καταχωρήσεων σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο, websites, κοινωνικά δίκτυα, κλπ) με σκοπό την ενημέρωση του κοινού ή/και της επιστημονικής κοινότητας για την ίδια την εκδήλωση και για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτή. Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την πολιτική προστασίας του απορρήτου και τα δικαιώματά σας μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό μας τόπο εδώ: https://www.forth.gr/_gfx/pdf/PrivacyPolicy_EL.pdf