Η Φωτονική συναντά τη Βιολογία

Announcements

12.09.2011

Η Φωτονική συναντά τη Βιολογία

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ διοργανώνει θερινό σχολείο με θέμα «Η Φωτονική συναντά τη Βιολογία» (Photonics meets Biology), από τις 15 έως και τις 18 Σεπτέμβριου, στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο.

Η διεξαγωγή του θερινού σχολείου γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος FASTDOT COMPACT ULTRAFAST LASER SOURCES BASED ON NOVEL QUANTUM DOT STRUCTURES (Συμπαγείς υπερβραχύες πηγές λέιζερ με τεχνολογία κβαντικών τελειών) του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ε.Ε, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 18 εταίροι από αντίστοιχα ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και εταιρίες.

Τα μαθήματα του θερινού σχολείου θα παρακολουθήσουν 40 μεταπτυχιακοί φοιτητές και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να ειδικευτούν στα πεδία της Φωτονικής και της Βιολογίας.

Στους ομιλητές του θερινού σχολείου συγκαταλέγονται και εγνωσμένοι επιστήμονες του εξωτερικού, όπως ο Professor Sir Alfred Cuschieri, Δ/ντης του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης και Τεχνολογιών του Πανεπιστήμιου του Dundee, Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καθηγητής Paras N. Prasad, Επικεφαλής του Ινστιτούτου Φωτονικής και Βιοφωτονικής του Πανεπιστημίου του Buffalo, ΗΠΑ και ο Prof. Valery V. Tuchin, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Οπτικής και Βιοϊατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Saratov, Ρωσία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τα Ερευνητικά Ιδρύματα και τα ΑΕΙ της Κρήτης, είναι ιδιαίτερα σημαντικές κατά τη σημερινή συγκυρία, αφού από τη μία προβάλλουν μια θετική και δυναμική πλευρά του τόπου κι από την άλλη διανοίγουν προοπτικές σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες για δραστηριοποίηση τους σε τεχνολογίες αιχμής.

Για περαιτέρω πληροφορίες:
Δρ. Μαρία Φαρσάρη
Ερευνήτρια, ΙHΔΛ-ΙΤΕ
Τηλ.: 2810 391342
E-mail: mfarsari@iesl.forth.gr

Ιστόχωρος θερινού σχολείου: http://fastdot.iesl.forth.gr/default.aspx