Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη: Πρόληψη, Ετοιμότητα και Αντιμετώπιση κρίσεων

Press Releases

22.07.2013

Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη: Πρόληψη, Ετοιμότητα και Αντιμετώπιση κρίσεων

Tην Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, στις 17:00 ώρα, στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ «Γεώργιος Λιάνης», στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη: Πρόληψη, Ετοιμότητα και Αντιμετώπιση κρίσεων», με ομιλητές τους: Asta Mackeviciute από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Παναγιώτη Λιασίδη από την Πολιτική Άμυνα της Kύπρου, Αnne Baetens, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Βελγίου, και Jan Kool από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Ολλανδίας.

H εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «NEREIDs: Embracing Innovation for Preparedness in Civil Protection & Marine Pollution» (Ενσωμάτωση Καινοτόμων Τεχνολογιών Ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας για Θαλάσσια Ρύπανση), το οποίο συντονίζει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε γενικά θέματα Πολιτικής Προστασίας και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους σχετικά με την οργάνωση των αρμόδιων υπηρεσιών στις χώρες τους. Επίσης, θα παρουσιάσουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (EU Civil Protection Mechanism), ο οποίος δραστηριοποιείται σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών που λόγω της κλίμακάς τους δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τις κατά τόπους αρχές.

Η ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας (επαγγελματία, εθελοντή ή απλό πολίτη).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση καθώς και για το έργο NEREIDs μπορείτε να βρείτε στο: www.nereids.eu
ή επικοινωνήστε με την κα Θεανώ Αποστολίδη: Τηλ. 2810391453, Fax 2810391428, Εmail: apost@ics.forth.gr

Δείτε το δελτίο τύπου (pdf)

Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης (pdf)