Συμμετοχή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης στο Balkan Venture Forum Τίρανα, 13-15 Νοεμβρίου 2013: Βραβείο στον Ηρακλειώτη Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Μανόλη Τσικανδυλάκη για το υβριδικό ηλιακό τρίκυκλο

Press Releases

19.11.2013

Συμμετοχή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης στο Balkan Venture Forum Τίρανα, 13-15 Νοεμβρίου 2013: Βραβείο στον Ηρακλειώτη Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Μανόλη Τσικανδυλάκη για το υβριδικό ηλιακό τρίκυκλο

Το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) συμμετείχε στο Balkan Venture Forum (BkVF) που οργανώθηκε στα Τίρανα στις 13-16 Νοεμβρίου 2013, σε συνεργασία με το SouthEastEuropeanResearchCentre(SEECR) από τη Θεσσαλονίκη. Το BkVFπροσέλκυσε περισσότερους από 400 νέους επιχειρηματίες και επενδυτές από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ενώ υποβλήθηκαν για να διαγωνιστούν περισσότερες από 100 επιχειρηματικές προτάσεις. Την έναρξη των εργασιών του Forumκήρυξε ο Αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Νίκο Πελέσι.

Στο πλαίσιο του έργου "Διασυνοριακή Καθοδήγηση για τη Δικτύωση & Ανάπτυξη Νέων Καινοτόμων Επιχειρήσεων – MentoringStart-ups" (MESUP) το οποίο υλοποιείται από το ΕΤΕΠ-Κ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος, είχε προκηρυχθεί Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας, στον οποίο συμμετείχαν με επιχειρηματικά σχέδια, νέες επιχειρήσεις και δυνητικοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα (Κρήτη) και την Κύπρο.

Ο νικητής του διαγωνισμού MESUP κ. Μανόλης Τσικανδυλάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός από το Ηράκλειο, με την πρόταση του: "Κατασκευή υβριδικών ηλιακών τρικύκλων μοτοποδηλάτων, SUNNYCLIST" της εταιρείας ENERGOMECHANIC συμμετείχε στο Balkan Venture Forum όπου η πρόταση του βραβεύτηκε ως μία από τις 7 κορυφαίες. Τα βραβεία στους νικητές, 2 από την Ελλάδα, 2 από τη Σλοβενία, ένας από Ιταλία, ένας από την Αλβανία και ένας από τη FYROM, απένειμε η Υπουργός Καινοτομίας της Αλβανίας κα. Μιλένα Χαρίτο.

Οι 7 νικητές θα συμμετάσχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Venture Forum που θα γίνει στο Dusseldorf στις 9 & 10 Δεκεμβρίου για να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση της ιδέας τους.

α) Ο κ. Μανόλης Τσικανδυλάκης με το Διευθυντή του ΕΤΕΠ-Κ κ. Αρτέμη Σαϊτάκη
Β) Οι νικητές του διαγωνισμού με την υπουργό Καινοτομίας της Αλβανίας κα Χαρίτο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΤΕΠ Κρήτης, Τηλ: 2810391900
www.stepc.gr
www.balkanventureforum.org