Το ΙΤΕ πενθεί την απώλεια του συναδέλφου και εκλεκτού ερευνητή Θανάση Λουκέρη. ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Press Releases

02.06.2014

Το ΙΤΕ πενθεί την απώλεια του συναδέλφου και εκλεκτού ερευνητή Θανάση Λουκέρη. ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) πενθεί την αναπάντεχη απώλεια του Θανάση Λουκέρη, εκλεκτού ερευνητή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) και αγαπημένου συναδέλφου.

Ο Θανάσης ήταν ένας από τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές που εντάχθηκαν στο ΙΤΕ, στα πρώτα βήματα της πορείας του και εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο δραστήριους και αφοσιωμένους ερευνητές του. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ΙΜΒΒ, στο πλάι του Χαράλαμπου Σαββάκη και συνέχισε την ερευνητική του πορεία στο πλευρό του Φώτη Καφάτου, στο Ινστιτούτο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBL), στη Χαιδελβέργη της Γερμανίας.

Διαπνεόμενος πάντα από υψηλά επιστημονικά ιδεώδη, εργαζόταν με ενθουσιασμό για την έρευνά του. Τα τελευταία χρόνια η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα εστιαζόταν στην ανακάλυψη φαρμάκων για την καταπολέμηση παρασιτικών λοιμώξεων. Η συμβολή του στην πρόοδο και την ανάπτυξη του ΙΤΕ και της Έρευνας στη χώρα μας υπήρξε σημαντική. Ο αιφνίδιος θάνατός του μας στερεί έναν πολύτιμο συνάδελφο και ένα άξιο μέλος της κοινότητάς μας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 στις 16:00 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΤΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και ομόφωνα αποφασίζει:

1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα, το οποίο και να αποστείλει στην οικογένεια του εκλιπόντος με τα θερμότατα συλλυπητήριά του.

2. Να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος και να καταθέσει στέφανο, εκπρόσωπος της διοίκησης του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ.

3. Να κατατεθεί το ποσό των 1.000 ευρώ για την ενίσχυση της Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Ηράκλειο, 2 Ιουνίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΤΕ