Σημαντικές διακρίσεις του ΙΤΕ στον 3ο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒ και η Eurobank

Press Releases

26.02.2016

Σημαντικές διακρίσεις του ΙΤΕ στον 3ο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒ και η Eurobank

Σημαντικές διακρίσεις έλαβαν ερευνητές του ΙΤΕ στον 3ο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒ και η Eurobank, κατά την  τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στις 23/2/2016.

Την Kυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης, που μίλησε  για τον σχεδιασμό της νέας πολιτικής στην Έρευνα στη χώρα,   ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobankκ. Φωκίων Καραβίας.

Το ΙΤΕ είχε δύο ομάδες, αποτελούμενες κυρίως από νέους ερευνητές, που προκρίθηκαν στον τελικό γύρο.

Το Β΄ Βραβείο Εφαρμοσμένης Έρευνας έλαβε η ομάδα του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ) με εκπρόσωπο τον κ. Χρήστο Αγγελόπουλο, μεταδιδακτορικό ερευνητή του ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ , και συνεργάτες τους κ.κ. Παναγιώτη Σβάρνα, Καθηγητή του Παν/μιου Πατρών και Χρήστο Τσακίρογλου, Διευθυντή Ερευνών του ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ, για τη «Συσκευή ψυχρού πλάσματος για την ταχεία, αποτελεσματική και φθηνή απορρύπανση ισχυρά ρυπασμένων εδαφών».

Επίσης, η ομάδα του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ/ΙΤΕ) με εκπρόσωπο την κα Αθανασία Κωστοπούλου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ΙΗΔΛ/ΙΤΕ, επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Αλέξανδρο Λάππα, Δ/ντη Ερευνών του ΙΗΔΛ/ΙΤΕ, και συνεργάτες τους υποψήφιους διδάκτορες κ.κ. Αντόνιο Φερνάντες, Κωνσταντίνο Μπριντάκη, Γιώργο Αντωναρόπουλο, Ελένη Αζά, και τον τεχνικό επιστήμονα κ. Κυριάκο Μουράτη, βραβεύτηκε με Έπαινο Εφαρμοσμένης Έρευνας για το «Νανοσύμπλεγμα μαγνητικών νανοσωματιδίων ως πολυλειτουργικών φορέων για ανάπτυξη βιολογικών εφαρμογών διάγνωσης και θεραπείας».

Ας σημειωθεί επίσης ότι η ομάδα της κας Ιωάννας Ζεργιώτη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και  «αποφοίτου» του ΙΤΕ  ( έκανε την διδακτορική της έρευνα στο ΙΗΔΛ/ΙΤΕ  υπό την επίβλεψη του κ. Κ. Φωτάκη και έλαβε το διδακτορικό της το 1997), βραβεύθηκε με το  Β΄ Βραβείο Καινοτομίας  για την «Πρωτοποριακή τεχνική εκτύπωσης λειτουργικών υλικών και μικροδιατάξεων με Laser».

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους του επιστήμονες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας, σε όσους προκρίθηκαν και σε όσους βραβεύθηκαν, και ιδιαίτερα βέβαια στα μέλη της οικογένειας του ΙΤΕ που διακρίθηκαν ! 
 

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής των βραβείων.