Η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Κοινότητα πολυμερών στην Κρήτη: Διεθνές Συνέδριο Σύνθετων Πολυμερικών Υλικών και Μιγμάτων Πολυμερών (Eurofillers – Polymer Blends 2017) | Νέα

Press Releases

Η_Ευρωπαϊκή_Επιστημονική_Κ
21.04.2017

Η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Κοινότητα πολυμερών στην Κρήτη: Διεθνές Συνέδριο Σύνθετων Πολυμερικών Υλικών και Μιγμάτων Πολυμερών (Eurofillers – Polymer Blends 2017)

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Laser (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Eurofillers – Polymer Blends 2017 (www.eurofillers2017.org) στην Επιστήμη των Πολυμερών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal Resort στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης μεταξύ 23-27 Απριλίου 2017 και διοργανώνεται από Οργανωτική Επιτροπή με επί κεφαλής τον Διευθυντή του ΙΗΔΛ, Καθηγητή κ. Σπύρο Χ. Αναστασιάδη. Το Συνέδριο είναι υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκης Ομοσπονδίας Πολυμερών (European Polymer Federation, EPF), της οποίας Πρόεδρος έχει εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης για την περίοδο 2018-2019.

Το συνέδριο Eurofillers είναι ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια πολυμερών που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια  σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης ξεκινωντας από το 1995. Από το 2015 το συνέδριο Eurofillers έχει συγχωνευτεί με το συνέδριο Polymer Blends, συνδυάζοντας τα δύο αντικείμενα με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των δύο επιστημονικών κοινοτήτων. Τα πολυμερικά συστήματα πολλαπλών συστατικών είτε αυτά αφορούν σύνθετα συστήματα, τα οποία αποτελούνται από διασπορές διαφόρων προσθέτων (fillers) εντός πολυμερικής μήτρας, είτε πολυμερικά μείγματα (polymer blends) εμφανίζουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδιότητες (μηχανικές, θερμικές, οπτικές, ηλεκτρικές, κ.α.) με ένα τεράστιο πλήθος εφαρμογών.

Περίπου εκατόν πενήντα (150 σύνεδροι), μέλη της διεθνούς και της Ελληνικής Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας όπως και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο και θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, προφορικές παρουσιάσεις και παρουσιάσεις αφίσας. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές προέρχονται από αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ασίας και της Αφρικής.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμη μία φορά τη δεσπόζουσα θέση του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έρευνα στην περιοχή της επιστήμης και μηχανικής πολυμερών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο σε μία εποχή που η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης της χώρας.

Κατεβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίου κάνοντας κλίκ εδώ

Πληροφορίες:

Σπύρος Αναστασιάδης, Διευθυντής ΙΗΔΛ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Τηλ. 2810-391466, 391303
e-mail: spiros@iesl.forth.gr