Δελτία Τύπου

Επιλέξτε Έτος

Όλα | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. και το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας
Μαρ 24, 2021
Μνημόνιο συνεργασίας σε τομείς συναφείς με εργασίες για τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων καθώς και για την προώθηση και ανάπτυξη της σχετικής τεχνογνωσίας υπέγραψαν στις 23 Μαρτίου 2021 η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ) και το Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ).
Ευρωπαϊκό Έργο LETHE: Έρευνα και καινοτομία για την πρόληψη της γνωστικής παρακμής
Μαρ 22, 2021
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει ως εταίρος του ευρωπαϊκού έργου Lethe (Λήθη), που έχει ως στόχο την έγκαιρη ανίχνευση και μείωση των παραγόντων που προκαλούν άνοια, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης, μέσω της δημιουργίας εξατομικευμένου μοντέλου για κάθε ασθενή. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021, έχει 4ετή διάρκεια και χρηματοδοτείται από το πλαίσιο έρευνας και ανάπτυξης «Ορίζοντας 2020».
Παρακολούθηση του πρόσφατου φαινομένου της παλίρροιας στη Μεσόγειο από το ΙΤΕ - Η πλατφόρμα ωκεανογραφικής παρακολούθησης MARINOMICA του έργου Η2020 ODYSSEA
Μαρ 09, 2021
H πρόσφατη παλίρροια (άμπωτη) που παρατηρήθηκε στις παραλίες τις Κρήτης, εύλογα προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού, σε κάποιες περιπτώσεις και την ανησυχία για κάποιο δυσάρεστο επακόλουθο. Όμως ήταν απλά ένα τοπικό φαινόμενο; Ποιες περιοχές επηρεάζει περισσότερο; Πώς εξελίσσεται χρονικά;
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για την Καινοτομία στην Κρήτη και τους Φορείς που τη στηρίζουν
Φεβ 23, 2021
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/2 στις 17.00, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, με περισσότερους από 330 συμμετέχοντες, και με εξαιρετικά επίκαιρα θέματα που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον έως τις 21.00 το βράδυ.