Διεθνές Βραβείο «Στέφανου Πνευματικού»

Βραβεία του ΙΤΕ

Διεθνές Βραβείο «Στέφανου Πνευματικού»

Από το 1992, το Διεθνές Βραβείο Θεωρία μη Γραμμικών Φαινομένων «Στέφανου Πνευματικού» απονέμεται κάθε δύο χρόνια από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, (ΙΤΕ) στη μνήμη του Καθηγητή Στέφανου Πνευματικού. Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι υπεύθυνο για τον επιστημονικό συντονισμό του Διεθνούς Βραβείου.

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο θα πρέπει να είναι νέοι κάτω των 40 ετών και να έχουν διακριθεί στην επιστημονική έρευνα στους προαναφερθέντες τομείς. Υποψήφιοι για το Βραβείο θεωρούνται μόνο όσοι έχουν καταθέσει υποψηφιότητα. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να αποστέλλονται στις γραμματείες των τοπικών και διεθνών επιτροπών και θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου. Δεν υπάρχει αίτηση προς συμπλήρωση και το γράμμα του υποψηφίου στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι της υποψηφιότητάς του θεωρείται επαρκές.

Το χρηματικό βραβείο ανέρχεται περίπου στα $9,000.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 31η Μαΐου ανά δύο έτη. Ο υποψήφιος έως εκείνη την ημέρα θα πρέπει να είναι κάτω των 40 ετών.

Για περαιτέρω πληροφορίες πατήστε εδώ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι από το έτος 2011 και μέχρι νεωτέρας αναστέλλεται η χορηγία του Διεθνούς Βραβείου Θεωρία μη Γραμμικών Φαινομένων «Στέφανου Πνευματικού».

Διαλέξεις προς τιμή "Alwyn SCOTT"

Στα πλαίσια του Διεθνούς Βραβείου Θεωρία μη Γραμμικών Φαινομένων «Στέφανου Πνευματικού» πραγματοποιούνται Διαλέξεις εις μνήμη του πρώην Προέδρου της Επιτροπής του Διεθνούς Βραβείου (1991-2007), Καθηγητή Alwyn SCOTT.