Διαλέξεις

Διαλέξεις

Διακεκριμένες Διαλέξεις «Στέλιος Ορφανουδάκης»
3η ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ
Οι Διακεκριμένες Διαλέξεις «Στέλιος Ορφανουδάκης» διοργανώνονται κάθε χρόνο, από ένα Ινστιτούτο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στην έδρα του ΙΤΕ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη μνήμη του Στέλιου Ορφανουδάκη (1948 - 2005), Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής (1994-2004) και Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΤΕ, από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το Μάρτιο του 2005.
Διακεκριμένες Διαλέξεις "Νικόλαος Κυλάφης”Η Διάλεξη "Νικόλαος Κυλάφης" ιδρύθηκε το 2019 προς τιμή του Νικόλαου Κυλάφη, Ομότιμου Καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως η ελάχιστη αναγνώριση για τα 35 χρόνια επιστημονικής και διοικητικής συμβολής του στην ίδρυση και συνεχή ανάπτυξη της ομάδας αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΙΤΕ. Στα πλαίσια της Διάλεξης "Νικόλαος Κυλάφης", ένας/μία διακεκριμένος/η θεωρητικός/ή αστροφυσικός προσκαλείται κάθε έτος στο ΙΤΕ για μία σύντομη επίσκεψη.
Διαλέξεις ΩνάσηΤο Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνουν σε ετήσια βάση κύκλους σεμιναριακών διαλέξεων υψηλού επιστημονικού επιπέδου διάρκειας μίας εβδομάδας έκαστος. Οι διαλέξεις διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης τον μήνα Ιούλιο.
Διακεκριμένες Διαλέξεις "Αλκιβιάδης Χ. Παγιατάκης"Οι Διακεκριμένες Διαλέξεις "Αλκιβιάδης Χ. Παγιατάκης" διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ / ΙΕΧΜΗ), στην Πάτρα, στη μνήμη του Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη (1945-2009), Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντή του ΙΤΕ / ΙΕΧΜΗ (1999-2006), και Προέδρου του ΙΤΕ από το 2006 μέχρι τον πρόωρο θάνατό του, στις 29 Νοεμβρίου 2009.