Το ΙΤΕ εταίρος σε πρόταση Εμβληματικών Τεχνολογιών του μέλλοντος (FET) που επικεντρώνεται στην εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη | Νέα

Ανακοινώσεις

13.02.2018

Το ΙΤΕ εταίρος σε πρόταση Εμβληματικών Τεχνολογιών του μέλλοντος (FET) που επικεντρώνεται στην εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη

Η πρωτοβουλία για την εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη είναι μια επιστημονική και τεχνολογική πρόταση μεγάλης κλίμακας που θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση ανάπτυξης της αναγεννητικής, εξατομικευμένης ιατρικής ακριβείας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής δισεκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως.

Η πρόταση συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο του Minho και υποστηρίζεται από μια διευθύνουσα επιτροπή με 15 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του ΙΤΕ, εκπροσωπώντας  τον ακαδημαϊκό κόσμο και ηγέτες της βιομηχανίας από όλη την Ευρώπη. Υποστηρίζεται επίσης από μεγάλο αριθμό οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 140 ακαδημαϊκών φορέων και φορέων υγείας, 40 ερευνητικών ιδρυμάτων, 95 βιομηχανιών και ενώσεων και 25 περιφερειακών και εθνικών αρχών.

Μέσω μιας πολυτομεακής και πολυεπιστημονικής προσέγγισης, η πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη στοχοθετημένων, ειδικών θεραπειών για ασθένειες που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία και τον ασθενή, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προληπτικών και προγνωστικών εργαλείων.

Οι εμβληματικές πρωτοβουλίες FET είναι ένα από τα εργαλεία έρευνας της ΕΕ με υψηλό κύρος, τα οποία λαμβάνουν μεγάλη χρηματοδότηση. Θα έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1 δισ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής, δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποστηρίξετε την πρόταση αυτή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Εξατομικευμένη Πρωτοβουλία Υγείας εδώ.

Δείτε το φυλλάδιο εδώ.