Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών | Νέα

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Φίλτρο με λέξεις κλειδιά
Φίλτρο με βάση το έτος
Εξαγορά-της-εταιρίας
02.08.2023
Εξαγορά της εταιρίας τεχνοβλαστού του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Code BGP από τη Cisco
Ψηφιακότητα, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Διαδίκτυο, Τεχνοβλαστός

Η ομάδα της Code BGP θα ενταχθεί στην επιχειρηματική μονάδα Cisco ThousandEyes.

Η-καινοτομία-του
11.10.2022
Η καινοτομία του ΙΤΕ για την ολοκληρωμένη διαχείριση της ευπάθειας σε ηλικιωμένους
Γήρανση, Ηλεκτρονική Υγεία, Υγεία

Το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ έχει επιλεγεί από τέσσερεις αγοραστές, που εκπροσωπούν παρόχους υγειονομικής περίθαλψης από την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, για την ανάπτυξη της ψηφιακής λύσης BONVITA

Νέα-«έδρα-ERA»
28.07.2022
Νέα «έδρα ERA» στην Αστροπληροφορική στο Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ
Αστροπληροφορική, Αστροφυσική, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Δρ. Jean-Luc Starck του Ερευνητικού Οργανισμού CEA (Saclay, Γαλλία), θα ηγηθεί της ανάπτυξης μιας νέας επιστημονικής κατεύθυνσης στο ΙΤΕ στον αναδυόμενο τομέα της Αστροπληροφορικής, χάρη στη δημιουργία μιας «έδρας ERA (European Research Area)» από την Ε.Ε. η οποία συνοδεύεται από σημαντική οικονομική υποστήριξη.

Κυκλώματα-που-αναπτύχθηκαν
15.02.2022
Κυκλώματα που αναπτύχθηκαν στο ΙΤΕ, στην παρθενική πτήση του πυραύλου «Ariane 6»

Το SIDLOC θεωρείται ένα κρίσιμο μέρος του μέλλοντος στο διάστημα και προσδοκάται ότι θα θέσει ένα νέο στάνταρ στην επιτήρηση διαστημικών αντικειμένων.

"Hello-World!"-:
27.09.2021
"Hello World!" : Το πρώτο δοκιμαστικό chip του Ευρωπαϊκού Επεξεργαστή RISC-V δίνει σημάδια ζωής στο Ηράκλειο Κρήτης
Κυβερνοασφάλεια, Επεξεργαστές, Ασφάλεια

Σημάδια «ζωής» έδωσε το EPAC1.0, το πρώτο δοκιμαστικό chip του Ευρωπαϊκού Επεξεργαστή, με το μήνυμα «HELLO WORLD» να εμφανίζεται στην κονσόλα του, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

ΤΟ-ΙΤΕ-ΣΤΟΝ
10.09.2021
ΤΟ ΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ esports WRC!
Τεχνητή νοημοσύνη, Ψηφιακότητα, Έκθεση, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Στην Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που διεξήχθη στις 8/9/2021, παράλληλα με τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος esports WRC στο ΟΑΚΑ, συμμετείχε το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, μεταξύ 17 φορέων, από όλη τη χώρα. Το Εργαστήριο συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη του τομέα των esports εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας τον τεχνικό συντονισμό του ευρωπαϊκού έργου COPA EUROPE, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (H2020).

Εγκαίνια-Μονάδας-Υβριδικών
26.07.2021
Εγκαίνια Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης, Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ
Τεχνητή νοημοσύνη, Βιοεπιστήμες, Υγεία, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Τα εγκαίνια της Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 στις 19:30, στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα εγκαίνια της Μονάδας τέλεσε ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Δρ. Χρίστος Δήμας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Καινοτομίας, Καθ. Αθανάσιου Κυριαζή, του Περιφερειάρχη Κρήτης, κου Σταύρου Αρναουτάκη, βουλευτών, τοπικών Αρχών και εκπροσώπων της Εκκλησίας.

Το-Ινστιτούτο-Πληροφορικής
24.06.2021
Το Ινστιτούτο Πληροφορικής εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Naval Group
Συνεργασία, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ημερίδα/Σεμινάριο

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη το 2019 και στο επίκεντρό της είναι οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής.

Ευρωπαϊκό-Έργο-LETHE:
22.03.2021
Ευρωπαϊκό Έργο LETHE: Έρευνα και καινοτομία για την πρόληψη της γνωστικής παρακμής

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει ως εταίρος του ευρωπαϊκού έργου Lethe (Λήθη), που έχει ως στόχο την έγκαιρη ανίχνευση και μείωση των παραγόντων που προκαλούν άνοια, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης, μέσω της δημιουργίας εξατομικευμένου μοντέλου για κάθε ασθενή. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021, έχει 4ετή διάρκεια και χρηματοδοτείται από το πλαίσιο έρευνας και ανάπτυξης «Ορίζοντας 2020».

no_image
13.11.2020
Χρυσό Βραβείο Healthcare Business Awards 2020 στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ!

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Εθνική / Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία, έλαβε το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ για τη δημιουργία Κέντρου Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση, κατά τη διάρκεια της απονομής των Healthcare Business Awards 2020.