ΤΟ ΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ esports WRC! | Νέα

Ανακοινώσεις

ΤΟ_ΙΤΕ_ΣΤΟΝ_ΤΕΛΙΚΟ_ΤΟΥ_ΠΑΓΚ
10.09.2021

ΤΟ ΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ esports WRC!

Στην Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που διεξήχθη στις 8/9/2021, παράλληλα με τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος esports WRC στο ΟΑΚΑ, συμμετείχε το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, μεταξύ 17 φορέων, από όλη τη χώρα. Το Εργαστήριο συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη του τομέα των esports εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας τον τεχνικό συντονισμό του ευρωπαϊκού έργου COPAEUROPE, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (H2020).

Το COPAEUROPE είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο που στοχεύει στην ανάδειξη του ψηφιακού αθλητικού περιεχομένου (αθλητισμός, esports), ακολουθώντας τη ραγδαία ανάπτυξη του ανταγωνιστικού online gaming. Στο πλαίσιο του έργου COPAEUROPE θα αναπτυχθούν καινοτόμες τεχνολογίες αυτόματης παραγωγής ενημερωτικού περιεχομένου από τα δεδομένα που θα συλλέγονται κατά τη διάρκεια των αγώνων, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας μορφής περιγραφής πολυκαναλικής αφήγησης (Transmedia Storytelling). Συγκεκριμένα, μέσω του COPA EUROPE τόσο οι επαγγελματίες του χώρου αλλά και απλοί φίλοι των esports θα μπορούν να δημιουργούν με αυτοματοποιημένο τρόπο, με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης, ποικίλο πολυμεσικό περιεχόμενο το οποίο θα διοχετεύεται σε πολλαπλά κανάλια ενημέρωσης (π.χ., social media, blogs, ενημερωτικά sites).

Μέλη του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Το περίπτερο του ΙΤΕ στην Έκθεση επισκέφτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το έργο από τον εκπρόσωπο του Εργαστηρίου, κ. Κωνσταντίνο Αποστολάκη, που συμμετείχε στην Έκθεση. Ο κος Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δραστηριότητες του ΙΤΕ στον τομέα, δεδομένης και της πρόσφατης πρωτοβουλίας του για την επίσημη θεσμοθέτηση των esports στο προσεχές αθλητικό σχέδιο νόμου, που σύντομα θα κατατεθεί προς διαβούλευση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο COPA EUROPE, και τον ρόλο του ΙΤΕ σε αυτό είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του έργου www.copaeurope.eu