MITEF Greece Startup Competition 2022 | Νέα

Εκδηλώσεις

MITEF_Greece_Startup_Competition_2022
22.11.2021
12:30

MITEF Greece Startup Competition 2022

Το MIT Enterprise Forum Greece και το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του “MITEF Greece Startup Competition 2022” που θα πραγματοποιηθεί υβριδικά τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, στις 12:30, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, Πάτρας.

Σκοπός της παρουσίασης είναι η ενημέρωση ερευνητών και νεοφυών επιχειρήσεων σχετικά με τον διαγωνισμό “MITEF Greece Startup Competition 2022”, που στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στον χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών. Οι ομάδες που θα βραβευθούν, θα προβληθούν διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum Greece. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες: “General”, “Energy”, “Transportation, Maritime & Logistics” και “Life Sciences”. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Καλωσόρισμα / Σύντομες Παρουσιάσεις

  • Μαρία Κλάπα, Κύρια Ερευνήτρια ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Επικεφαλής Εργαστηρίου Μεταβολικής Μηχανικής και Συστημικής Βιολογίας και μέλος του MITEF
  • Γεράσιμος Σπυριδάκης, Πρόεδρος, MITEF Greece
  • Καθηγητής Παναγιώτης Δ. Δημόπουλος, Αντιπρύτανης Έρευνας & Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Καθηγητής Βασίλειος Λουκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΠΠ
  • Μαρία Μακριδάκη, Υπεύθυνη Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΙΤΕ-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ «Η Μεταφορά Τεχνολογίας στο ΙΤΕ»
  • Γιώργος Παπαμιχαήλ, Διευθυντής Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, «Δυνατότητες υποστήριξης νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης»

Παρουσιάσεις

  • Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος, MITEF Greece, θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με το διαγωνισμό 2022 και θα αναλύσει τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης.
  • Βασίλης Γεωργιτζίκης, CEO στην εταιρεία Less Engineering και Finalist του MITEF Greece Startup Competition 2020, θα μιλήσει για την εμπειρία του και τη σημασία του διαγωνισμού στην ανάπτυξη και προώθηση της επιχείρησης του.

Συντονισμός:

Αντιγόνη Μολοδάνωφ, Εκτελεστική Διευθύντρια, MITEF Greece.

Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και θα απαντηθούν τα ερωτήματα του κοινού.

Όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση, μπορούν να επισκεφθούν τους κάτωθι συνδέσμους:

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν αλλά προαπαιτείται εγγραφή εδώ.

Σεβόμενοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για την είσοδο στο χώρο του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, βάσει εγγραφών.

Όσοι προσέλθουν στο χώρο του Αμφιθεάτρου, θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

  • Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΜΙΤEF Greece: Στέβη Τζαμουράνη, 2169002981, stzamourani@mitefgreece.org
  • Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ: Αγγελική Κοσμάτου, 2610 965266, kosmatou@iceht.forth.gr