«Δημιουργικότητα και Καινοτομία: οι τρεις όψεις του Νομίσματος» - 2ος Κύκλος Ανοιχτών Ομιλιών από το ΙΤΕ | Νέα

Εκδηλώσεις

«Δημιουργικότητα_και_Καινο
07.09.2022
19:00

«Δημιουργικότητα και Καινοτομία: οι τρεις όψεις του Νομίσματος» - 2ος Κύκλος Ανοιχτών Ομιλιών από το ΙΤΕ

Ο 2ος Κύκλος Ανοιχτών Ομιλιών από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, σε συνεργασία με το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), στον χώρο του, στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 14).

Τον νέο αυτόν κύκλο ανοίγει ο Δρ. Δημήτρης Γραμμένος, ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, με το διαδραστικό εργαστήριο:

«Δημιουργικότητα και Καινοτομία: οι τρεις όψεις του Νομίσματος»!

Η Δημιουργικότητα είναι βασικό προαπαιτούμενο για την παραγωγή Καινοτομίας. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική ηγετική ικανότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, καθώς και το «εργαλείο» που ανοίγει την πόρτα σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, επιτρέποντας σε έναν οργανισμό να διαφοροποιηθεί στον τομέα του και να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα, η Δημιουργική Σκέψη, από την οποία πηγάζει η Δημιουργικότητα, θεωρείται πλέον θεμελιώδης δεξιότητα, απαραίτητη για την απασχολησιμότητα στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το εργαστήριο αυτό προσφέρει μια βιωματική και παιγνιώδη εισαγωγή στη Δημιουργική Σκέψη και τη Δημιουργικότητα, και τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν στην πράξη, για την πυροδότηση πρωτότυπων ιδεών που οδηγούν στην Καινοτομία. Βασικός στόχος είναι να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες και να τους βοηθήσει να εντάξουν σχετικές πρακτικές ιδέες και προσεγγίσεις στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική τους καθημερινότητα.

Το ΙΤΕ στοχεύει στην προσέγγιση του κοινού και τη γνωριμία του με τους ερευνητές και το επάγγελμά τους, την καθημερινή τους ενασχόληση και την προσφορά τους στην πρόοδο και την ευημερία της Κοινωνίας. Οι ομιλίες θα εστιάζουν σε σύγχρονα θέματα και προβλήματα, και θα είναι διαδραστικές, με δυνατότητα ερωτήσεων και αλληλεπίδραση με το κοινό.

Θα ακολουθήσουν οκτώ ακόμη συναρπαστικές συναντήσεις με τον κόσμο του Ηρακλείου, την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, στον ίδιο χώρο, μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης απαιτείται δήλωση συμμετοχής: https://www.eventbrite.com/e/411068245187

Επικοινωνία με το H2B HUB: 2810333629, sportokalidis@ebeh.gr

Λίγα λόγια για τον ερευνητή

Ο Δημήτρης Γραμμένος είναι Κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Επίσης, είναι πιστοποιημένος αξιολογητής των διεθνών στάνταρ τεστ δημιουργικότητας Torrance Tests of Creative Thinking (TTCT). Από το 2014, δημιούργησε τη δραστηριότητα «Σχεδιαστές του Μέλλοντος» στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσει και οργανώνει βιωματικές εμπειρίες που εισάγουν την έννοια και την πρακτική της Δημιουργικότητας και της Δημιουργικής Σκέψης σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, και το ευρύ κοινό. Ως τώρα, έχει οργανώσει περισσότερα από 75 εργαστήρια σε 5 χώρες και στο Διαδίκτυο, στα οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 8.500 άτομα όλων των ηλικιών.

Αναλυτικότερο βιογραφικό: https://bit.ly/DGrammenosCV