7ο Διεθνές Συνέδριο Υποβρύχιας Ακουστικής αφιερωμένο στον Γιάννη Παπαδάκη, Διακεκριμένο Μέλος του ΙΤΕ και πρώτο Διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) | Νέα

Ανακοινώσεις

7ο_Διεθνές_Συνέδριο_Υποβρύχ
10.07.2023

7ο Διεθνές Συνέδριο Υποβρύχιας Ακουστικής αφιερωμένο στον Γιάννη Παπαδάκη, Διακεκριμένο Μέλος του ΙΤΕ και πρώτο Διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ)

Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα από 25 έως 30 Ιουνίου 2023 το 7ο Διεθνές Συνέδριο Υποβρύχιας Ακουστικής (Underwater Acoustic Conference and Exhibition-UACE2023) που περιελάμβανε έκθεση εξοπλισμού και εφαρμογών που σχετίζονται με υποβρύχιες ακουστικές έρευνες. Το συνέδριο και η έκθεση διοργανώνονται ανά διετία από το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΥΜ-ΙΤΕ) σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Καθηγητή Γιάννη Παπαδάκη, πρώτου Διευθυντή του ΙΥΜ-ΙΤΕ, και Διακεκριμένου Μέλους του ΙΤΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2022. Ο Γιάννης Παπαδάκης υπήρξε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου από την πρώτη του διοργάνωση το 2005.

Το φετινό συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του. Σε ειδική συνεδρίαση που διοργανώθηκε προς τιμήν του, την οποία παρακολούθησε το σύνολο των συμμετεχόντων, παρουσιάστηκαν η ζωή και τα επιτεύγματά του μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν κοντά του κατά τη διάρκεια της ζωής και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Το συνέδριο αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σπουδαιότερα συνέδρια που διοργανώνονται διεθνώς σε θεματική περιοχή της ακουστικής και το παρακολουθούν ερευνητές από τις πλέον ενεργές ομάδες που ασχολούνται με εφαρμογές του υποβρύχιου ήχου. Το UACE2023 παρακολούθησαν 247 επιστήμονες από 25 χώρες του κόσμου και παρουσιάστηκαν 194 διαλέξεις, μεταξύ των οποίων 13 από μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι συναγωνίστηκαν για το Βραβείο καλύτερης εργασίας μεταπτυχιακού φοιτητή.

Το UACE2023 διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Office of Naval Research-Global, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας. Το επόμενο συνέδριο προγραμματίζεται να οργανωθεί τον Ιούνιο του 2025.