smartHEALTH Annual Forum «Τεχνολογίες Αιχμής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Υγεία» | Νέα

Ανακοινώσεις

smartHEALTH_Annual_Forum_«Τεχνολογίες_
26.01.2024

smartHEALTH Annual Forum «Τεχνολογίες Αιχμής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Υγεία»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του smartHEALTH Annual Forum το οποίο διοργανώθηκε στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Μάξιμο Σενετάκη και τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας & Καινοτομίας κ. Αθανάσιο Κυριαζή. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Καθ. Δημήτριο Πλεξουσάκη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και συντονιστή του κόμβου smartHEALTH. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός για τον κόμβο smartHEALTH και τον ρόλο που πρόκειται να έχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, σχολιάζοντας πως τα οφέλη που αναμένονται από την επιτυχία του κόμβου smartHEALTH είναι καθοριστικής σημασίας για το οικοσύστημα.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Άρης Αγγελής, ενώ τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Δρ. Γεώργιος Νούνεσης.

Το πρόγραμμα του διημέρου ήταν πλούσιο σε ομιλίες από κορυφαίους εμπειρογνώμονες, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον κλάδο της υγείας, καθώς και διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στους τομείς της:

  • Τεχνητής Νοημοσύνης (TN)
  • Κυβερνοασφάλειας
  • Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων
  • Διαλειτουργικότητας

Οι συμμετέχοντες στο Annual Forum είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες, να μοιραστούν τις ιδέες τους και να ενημερωθούν για τεχνολογικές καινοτομίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ψηφιακής υγείας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία δικτύωσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ των εκπροσώπων του οικοσύστηματος της ψηφιακής υγείας της Χώρας.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της διημερίδας περιελάμβανε:

  • Ομιλία του Δρ. Τίμου Σελλή, Διευθυντή της Ερευνητικής Μονάδας «Αρχιμήδης» του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και Μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με θέμα «Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό του χώρου της Υγείας».
  • Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Κυβερνοασφάλειας και Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων (σε συνεργασία με το EURO CC@Greece) στον χώρο της Υγείας.
  • Ομιλία του W. Ed Hammond, Διευθυντή του Duke Center for Health Informatics του Πανεπιστημίου Duke, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του πάνελ «H Διαλειτουργικότητα ως εργαλείο επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Υγεία» το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την HL7-Hellas.
  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις υπηρεσίες του κόμβου smartHEALTH. Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Διευθύνων σύμβουλος, Ergobyte Πληροφορική Α.Ε., η κα. Μαρία Μπιγάκη, Συντονίστρια Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η Καθ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, CEO, Hellenic Radiation Dosimetry (HERADO) και ο Διονύσης Σπηλιόπουλος, CEO / Co-Founder, Wellbee Medical Data, μίλησαν για τα οφέλη που αποκόμισαν από την παροχή υπηρεσιών του κόμβου smartHEALTH και τις προοπτικές που ανοίγονται για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.
  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ανάδειξη του ευρύτερου ρόλου των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας και των οφελών για την κοινωνία και την Υγεία, με την συμμετοχή των έτερων Ελληνικών Κόμβων: GR digiGov-innoHUB, Smart Attica EDIH και Health Hub.
  • Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τις τάσεις της αγοράς στον χώρο της Υγείας καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών.
  • Pitching session, το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Hellenic Digital Health Cluster και όπου δόθηκε η ευκαιρία σε εταιρείες επενδυτικού ενδιαφέροντος να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και την δράση τους σε επενδυτές-κριτές.
  • Σειρά διαδραστικών εργαστηριών από τους εταίρους του Κόμβου και εξωτερικούς συνεργάτες.

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας «smartHEALTH», συγκεντρώνει τους κορυφαίους οργανισμούς Έρευνας και Καινοτομίας του ελληνικού οικοσυστήματος στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας με όραμα την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, νεοφυών εταιρειών, midcaps και του δημόσιου τομέα στις σύγχρονες προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο: contact@smarthealth-edih.eu.

Πληροφορίες επικοινωνίας

Φιλιππίδης Δημήτρης | Senior Project Manager | Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας | Ινστιτούτο Πληροφορικής | ’Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας | Τηλ. 2811392143| email: filippidis@ics.forth.gr