Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας | Νέα

Ανακοινώσεις

Ψήφισμα_του_Διοικητικού_Συ
15.03.2024

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετά τον Κώστα Σούκουλη, καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και εξέχον μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο Κώστας Σούκουλης ανήκει στους θεμελιωτές της ερευνητικής ομάδας “Φωτονικών, Φωνονικών Υλικών και Μεταϋλικών» του ΙΤΕ-ΙΗΔΛ, στους πρωτοπόρους στον τομέα των φωτονικών κρυστάλλων, καθώς και στους θεμελιωτές του ερευνητικού πεδίου των ηλεκτρομαγνητικών μεταϋλικών, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία στους τομείς αυτούς. Με το έργο του άφησε το στίγμα του στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του ΙΗΔΛ.

Η απώλεια του Κώστα Σούκουλη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστημονική κοινότητα, στο ΙΤΕ, και στους συνεργάτες και φίλους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΤΕ, μετά την είδηση του θανάτου του Κώστα Σούκουλη, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του και ομόφωνα αποφασίζει:

  1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα, το οποίο και να αποστείλει στην οικογένεια και τους συνεργάτες του εκλιπόντος, εκφράζοντας τα θερμότατα συλλυπητήριά του.
  2. Να καταθέσει δωρεά στην Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και Υγιούς Γήρανσης Ν. Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».
  3. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Τ.Ε.

Ο Πρόεδρος:

Νεκτάριος Ταβερναράκης

Τα Μέλη:

Ιωάννης Βόντας

Θεόφιλος Ιωαννίδης

Νικόλαος Καλλίθρακας-Κόντος

Μαρία Κλάπα

Χαράλαμπος Μακριδάκης

Βασίλειος Ντζιαχρήστος

Δημήτρης Πλεξουσάκης

Τζελίνα Χαρλαύτη

Βασίλειος Χαρμανδάρης

Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης

Σάββας Χριστοφορίδης