Προώθηση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης από το ΕΤΕΠ Κρήτης | Νέα

Ανακοινώσεις

Προώθηση_και_στήριξη_της_νε
08.04.2024

Προώθηση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης από το ΕΤΕΠ Κρήτης

Το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης), του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Τεχνολογικό Πάρκο Primorski Tehnološki Park της Σλοβενίας, συμμετέχει και φέτος στην πρωτοβουλία «EUSAIR POPRI youth», η οποία στοχεύει στην προώθηση και στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για μια δράση η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε ομάδες μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι συμμετέχουσες ομάδες καλούνται να καταθέσουν επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις με σκοπό να αξιολογηθούν και, εφόσον διακριθούν, να λάβουν μέρος στον διεθνή τελικό διαγωνισμό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Σίμπενικ της Κροατίας στις 15 και 16 Μαΐου του 2024, μαζί με τις ομάδες που θα έχουν επιλεγεί και από όλες τις χώρες που θα συμμετέχουν (Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Σλοβενία).

Επισημαίνεται ότι για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στη δράση, η συνοδεία κηδεμόνα είναι απαραίτητη. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στο Σίμπενικ θα καλυφθούν από το ΕΤΕΠ Κρήτης για 2 μέλη της ομάδας (σημ. τα έξοδα καλύπτονται μόνο για τους 2 μαθητές και όχι για τους συνοδούς ή κηδεμόνες).

Η περίοδος υποβολής ξεκινά στις 8 Απριλίου 2024 και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2024. Οι καλύτερες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Διαγωνισμού στο Σίμπενικ της Κροατίας στις 15 και 16 Μαΐου του 2024.

Το ΕΤΕΠ Κρήτης αποτελεί τον μοναδικό φορέα από την Ελλάδα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «EUSAIR POPRI youth», με στόχο τη στήριξη, την προώθηση και την προβολή της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Κρήτης, διεθνώς.

Ο διαγωνισμός με τίτλο «EUSAIR POPRI youth» αποτελεί μέρος της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου (EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region – EUSAIR) και προωθεί την εκπαίδευση και κατάρτιση νέων στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Εύη Μπάστα (ΕΤΕΠ Κρήτης), 2810391908 ή/και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://popri.si/en.