Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation | Νέα

Ανακοινώσεις

03.10.2013

Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρώτο εξάμηνο του 2014, θα πραγματοποιηθεί στον άξονα της Έρευνας και της Ανάπτυξης, το Συνέδριο, “Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 9 έως 11 Απριλίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Κανοτομίας της Ε.Ε.

Το Συνέδριο έχει στόχο να καταστεί ένα σημαντικό FORUM συνάντησης μεταξύ επιστήμης και βιομηχανίας. Κεντρική ιδέα αποτελεί η παρουσίαση των πολυδιάστατων προοπτικών που παρουσιάζει η ανάπτυξη της Νανοεπιστήμης, της Νανοτεχνολογίας, των Υλικών και των Νέων Τεχνολογιών Παραγωγής (NMP) για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα.

Ανάμεσα στους στόχους του Συνεδρίου που αφορούν ειδικά την Ελλάδα περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι:

  • Η προώθηση των συζητήσεων για το νέο πρόγραμμα πλαίσιο Horizon 2020 του οποίου οι πρώτες σχετικές προκηρύξεις αναμένεται να αφορούν προθεσμίες υποβολής που συμπίπτουν χρονικά με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
  • Η περαιτέρω ανάπτυξη και χρηματοδότηση των ΚΕΤs (Key Enabling Technologies) στο πλαίσιο του Horizon 2020.
  • Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιστημόνων και του βιομηχανικού κόσμου.
  • Η προώθηση νέων ιδεών και νέας έρευνας για καινοτόμα προϊόντα.
  • Η εκκίνηση διεργασιών για την Ευφυή Εξειδίκευση (Smart Specialization, (RIS3) που αφορά ιδέες που ξεκινάνε από τις περιφέρειες και οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Συνοχής ώστε να γίνουν χρήσιμα προϊόντα.
  • Η διερεύνηση τρόπων διασύνδεσης και συνέργειας της ευφυούς εξειδίκευσης με τις ερευνητικές δράσεις του Horizon 2020.

Στο συνέδριο αναμένονται περισσότεροι από 1000 σύνεδροι, κυρίως από χώρες της Ε.Ε και από Βαλκανικές χώρες. Το κοινό που αναμένεται αποτελείται από στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανιών, πολιτικούς, εμπορικούς ακόλουθους, καθηγητές πανεπιστημίων, επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές των σχετικών επιστημών.

Η δομή του 3ήμερου Συνεδρίου αποτελείται από 3 βασικές ολομέλειες (plenary sessions), 4 παράλληλες ροές 15 συνεδριών (sessions), ειδικό αφιέρωμα στο πρόγραμμα πλαίσιο Horizon 2020, workshops που αφορούν θέματα αιχμής της νανοτεχνολογίας, των προηγμένων υλικών και των διεργασιών παραγωγής, παράλληλες εκδηλώσεις matchmaking και δύο εκθέσεις, μία που θα αφορά την καινοτομία επιλεγμένων ελληνικών επιχειρήσεων (Greek Showcase) με επικεφαλής για την οργάνωση του τον ΣΕΒ και μια διεθνή έκθεση καινοτόμων προϊόντων από διεθνείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Φορείς υλοποίησης του Συνεδρίου είναι δύο χρηματοδοτικά προγράμματα (Coordination Supporto Action): το IndustryTech2014 με συντονιστές το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και εταίρους το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και τη Φινλαδική εταιρεία Spinverse και το INNO-PRO με συντονιστές το Πανεπιστήμιο Πάτρας/LMS και εταίρους από το χώρο της βιομηχανίας. Πρόεδρος και συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του ΙΤΕ/ ΙΕΧΜΗ Κωνσταντίνος Γαλιώτης με αντιπρόεδρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών Γεώργιο Χρυσολούρη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, τους στόχους και τα θέματα της εκδήλωσης , επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου στη διεύθυνση: http://www.industrialtechnologies2014.eu