Η εταιρεία FORTH Photonics κάνει αύξηση κεφαλαίου κατά £ 6.1m | Νέα

Ανακοινώσεις

12.02.2009

Η εταιρεία FORTH Photonics κάνει αύξηση κεφαλαίου κατά £ 6.1m

Η Forth Photonics, τεχνοβλαστός του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), πέτυχε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά £ 6.1m με σκοπό την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης του DySIS στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. To DySIS υπόσχεται να συμβάλει στο να σωθούν οι ζωές εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών παγκοσμίως, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου. Επίσης, η εταιρεία επιχειρεί την έναρξη και την εμπορευματοποίηση του προϊόντος στις ΗΠΑ, με την επιφύλαξη της εκκαθάρισης του προϊόντος από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων. Οι επενδυτές είναι οι NBGI Ventures, Close Brothers, καθώς και Scottish Venture Fund.

Το DySIS (Dynamic Spectral Imaging System), διατίθεται ήδη σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η FORTH Photonics ευελπιστεί ότι σύντομα το DySIS θα είναι διαθέσιμο σε νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα υγείας σε όλη την Αγγλία. Το DySIS διατίθεται εμπορικώς από την Σκωτία, η οποία αποτελεί μια διεθνή δυναμική ζώνη ανάπτυξης ιατρικής τεχνολογίας.

Ο καθηγητής Κώστας Μπάλας, ιδρυτής και κύριος τεχνολογικός υπεύθυνος της εταιρείας, ανέπτυξε και πιστοποίησε την τεχνολογική πλατφόρμα του DySIS στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Λέϊζερ (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ) στο Ηράκλειο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία συστημάτων απεικόνισης για την ανίχνευση και εντοπισμό καρκινικών και προ-καρκινικών βλαβών. Το DySIS είναι η μόνη ιατρική συσκευή που κάνει χρήση της τεχνολογίας της φασματικής απεικόνισης, η οποία αυξάνει κατά 60% την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες ανίχνευσης.

Σχετική ιστοσελίδα: http://www.forth-photonics.com/news.php