Ανάληψη διοργάνωσης του συνεδρίου GRAPHENE WEEK 2017 από το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ | Νέα

Press Releases

Ανάληψη_διοργάνωσης_του_συ
06.04.2017

Ανάληψη διοργάνωσης του συνεδρίου GRAPHENE WEEK 2017 από το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ

Στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), ανετέθη από την ερευνητική πλατφόρμα Graphene Flagship η διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου Graphene Week 2017. Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Κώστας Γαλιώτης του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του ΙΕΧΜΗ και μέλος του Εxecutive Board της ευρωπαϊκής πλατφόρμας..  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, από 25 -29 Σεπτεμβρίου, 2017.

Το GRAPHENE WEEK αποτελεί το επίσημο συνέδριο του GrapheneFlagshipκαι πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 σε διαφορετική πόλη.   Η δομή του συνεδρίου περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, προφορικές διαλέξεις και αναρτήσεις poster.  Παράλληλα με το συνέδριο διοργανώνεται  έκθεση με καινοτόμα προϊόντα βασισμένα στο γραφένιο και με περίπτερα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του εφαρμογών του γραφενίου.  Toσυνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 600 συνέδρους και θα το προλογίσει  ο κάτοχος Νόμπελ Φυσικής (2010) για την ανακάλυψη του γραφενίου, Kαθηγητής του Πανεπιστημίου Manchester, Konstantin Novoselov.    

Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα Graphene Flagship ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 και αντιπροσωπεύει μία νέα μορφή συντονισμένης ερευνητικής πρωτοβουλίας της ΕΕ με προϋπολογισμό € 1.000.000.000.  Σήμερα συνεργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα 150 εταίροι από 23 χώρες.  Οι εταίροι αντιπροσωπεύουν ερευνητικές ομάδες από τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και βιομηχανικό χώρο και συνεργάζονται στενά μέσα από 15 τεχνικά πακέτα εργασίας τα οποία καλύπτουν όλες τις ερευνητικές δραστηριότητες σχετικά με το γραφένιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν περιλήψεις της ερευνητικής τουςεργασίαςμέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου https://graphene-flagship.eu/grapheneweek  Τελευταία ημερομηνία υποβολής είναι η 20η Απριλίου.

     Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ κα Αγγελική Κοσμάτου τηλ. 2610 965266 ή με e-mail: Kosmatou@iceht.forth.gr