Τα φώτα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας πολυμερών στο ΙΤΕ και την Κρήτη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο Σύνθετων Πολυμερικών Υλικών και Μιγμάτων Πολυμερών (Eurofillers – Polymer Blends 2017) | Νέα

Press Releases

Τα_φώτα_της_διεθνούς_επιστη
28.04.2017

Τα φώτα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας πολυμερών στο ΙΤΕ και την Κρήτη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο Σύνθετων Πολυμερικών Υλικών και Μιγμάτων Πολυμερών (Eurofillers – Polymer Blends 2017)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο Eurofillers – Polymer Blends 2017 (www.eurofillers2017.org) στην Επιστήμη των Πολυμερών.  Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Laser (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με επί κεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής τον Καθηγητή κ. Σπύρο Χ. Αναστασιάδη, Διευθυντή του ΙΤΕ - ΙΗΔΛ, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκης Ομοσπονδίας Πολυμερών (European Polymer Federation, EPF). Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο Aldemar Knossos Conference Center του ξενοδοχείου Aldemar Knossos Royal Resortστην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης μεταξύ 23-27 Απριλίου 2017.

Το Συνέδριο φιλοξένησε περίπου 150 επιστήμονες και μεταπτυχιακούς φοιτητές από κορυφαία Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας, της Άπω Ανατολής και της Αφρικής.  Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση της προόδου της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στον τομέα των πολυμερικών συστημάτων πολλαπλών συστατικών, όπως είναι τα σύνθετα συστήματα που αποτελούνται από διασπορές διαφόρων προσθέτων (fillers) εντός πολυμερικής μήτρας είτε τα πολυμερικά μίγματα (polymer blends).  Τέτοια συστήματα εμφανίζουν ενδιαφέρουσες μηχανικές, θερμικές, οπτικές, ηλεκτρικές, επιφανειακές, κ.α. ιδιότητες με ένα τεράστιο πλήθος εφαρμογών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε διακεκριμένες ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, όπως τους Καθηγητές κ. κ. Ludwig Leibler (École Supérieure de Physique et de Chimie Industrielles, Παρίσι, Γαλλία), Thomas P. Russell (Univ. of Massachusetts at Amherst, ΗΠΑ), Alexe iR. Khokhlov (Moscow State University, Ρωσία), Kurt Kremer(Max-Planck Institute for Polymer Research, Γερμανία) και Emmanuel Giannelis(Cornell University, ΗΠΑ), προσκεκλημένες προφορικές παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές από Ισπανία, ΗΠΑ, Τουρκία, Νότια Αφρική και Ινδία, 88 άλλες προφορικές παρουσιάσεις και 31 παρουσιάσεις αφίσας.  Τα ερευνητικά αποτελέσματα που παρουσιάσθηκαν εκτείνονται από νέας γενιάς πολυμερικά υλικά με ικανότητα αυτο-επούλωσης, νέα συμπολυμερή για εφαρμογές στην νανοηλεκτρονική του μέλλοντος, προηγμένα πολυμερικά επιστρώματα με ελεγχόμενη διαβροχή, λειτουργικά νανοσύνθετα υλικά υψηλής απόδοσης, βιοπολυμερή και βιοδιασπώμενα πολυμερή, σύνθετα ελαστικά, πολυμερικούς ηλεκτρολύτες για συσσωρευτές λιθίου υψηλών απαιτήσεων, κ.α.  Στη λήξη του Συνεδρίου βραβεύθηκαν τρεις νέοι μεταπτυχιακοί φοιτητές για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους στο Συνέδριο με βραβεία που προσφέρθηκαν από το επιστημονικό περιοδικό Soft Matter.

Η επιτυχία του Συνεδρίου επιβεβαιώνει τη ιδιαίτερα σημαντική θέση του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι στην περιοχή της επιστήμης των πολυμερών.

Πληροφορίες: Σπύρος Αναστασιάδης, Διευθυντής ΙΗΔΛ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Τηλ. 2810-391466, 391303.  E-mail: spiros@iesl.forth.gr