ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΣΥΜΠΑΝ: Ομιλία του Καθηγητή Γερβάν Τερζιάν, Παν/μιο Cornell, Τετάρτη 8 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. (αίθουσα Ανδρόγεω) | Νέα

Ανακοινώσεις

ΤΟ_ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ_ΣΥΜΠΑΝ:_Ομι
07.04.2009

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΣΥΜΠΑΝ: Ομιλία του Καθηγητή Γερβάν Τερζιάν, Παν/μιο Cornell, Τετάρτη 8 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. (αίθουσα Ανδρόγεω)

Ο Καθηγητής Τερζιάν είναι από τους διαπρεπέστερους διεθνώς αστροφυσικούς με Ελληνικές ρίζες. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Cornell για 20 έτη και είναι επίσης ο Πρόεδρος της αμερικανικής πλευράς για την κατασκευή, σε συνεργασία με πολλές χώρες, ενός γιγαντιαίου ραδιοτηλεσκόπιου επιφάνειας ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Η ερευνητική δραστηριότητα του καθ. Τερζιάν εστιάζεται στην μελέτη πλανητικών νεφελωμάτων, υπολειμμάτων υπερκαινοφανών αστέρων, και στην ραδιοαστρονομία, και έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 εργασίες στα θέματα αυτά. Στον καθ. Τερζιάν έχουν απονεμηθεί πολυάριθμα διεθνή βραβεία καθώς και επίτιμοι τίτλοι διδακτορικού από διάφορα Πανεπιστήμια. Στην ομιλία του θα δώσει μία γλαφυρή περιγραφή της εικόνας που έχουμε σήμερα για το Σύμπαν.

Η ομιλία του Καθηγητή Τερζιάν είναι η πρώτη από σειρά επτά διαλέξεων διακεκριμένων Ελλήνων αστροφυσικών τις οποίες διοργανώνει το Αστεροσκοπείο Σκίνακα (Παν/μιο Κρήτης - Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας) το έτος 2009 το οποίο έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως το Έτος Αστρονομίας.

Η ομιλία θα δοθεί στα Ελληνικά και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Δείτε ακόμα:
Βιογραφικό σημείωμα του καθηγητή Γερβάν Τερζιάν