ΤΟ ΙΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ | Νέα

Press Releases

20.10.2017

ΤΟ ΙΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα κ. Caspar Veldkamp, συνοδευόμενος από την κα. Siwarde J. Sap, Σύμβουλο Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας, τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, Επίτιμο Πρόξενο της Πρεσβείας στην Κρήτη καθώς και από τον α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κρήτης κ. Μανώλη Φραγκάκη και την υπεύθυνη εξωστρέφειας και εξαγωγών κα Εβελίνα Μπάκιντα.

Το έργο του Ιδρύματος παρουσιάστηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής, καθ. Δημήτρη Πλεξουσάκη ενώ ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις Ινστιτούτων και εποικοδομητική συζήτηση με τους: καθ. Αναστασιάδη Σπύρο, Διευθυντή Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Δρ. Γιάννη Ταλιανίδη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, και κ. Αρτέμη Σαϊτάκη, Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης. Ο Πρέσβης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος καθώς και για τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με Ιδρύματα της Ολλανδίας και τις δράσεις μεταφοράς τεχνολογίας που υλοποιούνται. Ο Αντιπρόεδρος επεσήμανε στον Πρέσβη ότι αποτελεί προτεραιότητα για το ίδρυμα η διεξαγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου, με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία. Τόνισε επίσης τη στενή συνεργασία μεταξύ των Ινστιτούτων του ΙΤΕ,  και μεταξύ του Ιδρύματος με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, ειδικές δομές του ΙΤΕ, παίζουν κομβικό ρόλο στη διασύνδεση μεταξύ των Ερευνητικών Ινστιτούτων του Ιδρύματος και του επιχειρηματικού κόσμου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ολλανδός Πρέσβης στο ORANGE GROVE, δομή που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα, και φιλοξενεί νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο κ. Πλεξουσάκης επεσήμανε ότι το ΙΤΕ υποστηρίζει τη δημιουργία startups και έχει τις δομές για να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να σταθούν στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο Πρέσβης συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των εταιρειών πληροφορικής του ΕΤΕΠ-Κ: Neurocom AE, Neurolingo, Kaleao Ltd, io FABRIC inc και Phaistos Networks AE, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής, καθώς η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και των δυο πλευρών.