Η Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου εντυπωσιάστηκε από την επίσκεψη της στο ΙΤΕ | Νέα

Press Releases

26.10.2017

Η Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου εντυπωσιάστηκε από την επίσκεψη της στο ΙΤΕ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, η Πρέσβειρα του Ην. Βασιλείου στην Ελλάδα κα Kate Smith, συνοδευόμενη από την κα Claire Φραγκάκη Πρόξενο της χώρας στην Κρήτη.

Το έργο του Ιδρύματος παρουσιάστηκε από τον καθ. κ. Αναστασιάδη Σπύρο, Διευθυντή του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ,  ενώ ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις των Ινστιτούτων του ΙΤΕ από τους Διευθυντές τους.

Η Πρέσβειρα ενδιαφέρθηκε για τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το ΙΤΕ με Ιδρύματα και εταιρείες του εξωτερικού και, ιδιαιτέρως, με Ιδρύματα του Ην. Βασιλείου. Τόνισε την μεγάλη σημασία της σύνδεσης της Έρευνας με την Επιχειρηματικότητα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου Πράξη που αποτελεί ειδική δομή του ΙΤΕ με κύριο στόχο την μεταφορά τεχνολογίας και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τα ερευνητικά ιδρύματα. Έγινε επίσης συζήτηση για τους τρόπους χρηματοδότησης και υποστήριξης των start-ups στην Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Συζητήθηκαν επίσης οι συνέπειες που θα έχει το Brexitστις ερευνητικές συνεργασίες και η ίδια διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση της χώρας θα φροντίσει έτσι ώστε η νέα σχέση του Ην. Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέπει την απρόσκοπτη συνεργασία με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών έργων. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε τον μεγάλο αριθμό ισχυρότατων συνεργασιών του ΙΤΕ με Ιδρύματα του Ην. Βασιλείου ενώ η κα Smith αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και στον μεγάλο αριθμό Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν σε Πανεπιστήμια στη χώρα της. Η κα Smith κατέληξε πως τόσο στο επιστημονικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο, το Ην. Βασίλειο θα παραμείνει ένα φιλικό κράτος προς τους Έλληνες Επιστήμονες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης : Neurocom AE, Kaleao Ltd, ioFABRIC inc και PhaistosNetworks AE, ovidVR SA, Cytech Ltd.