Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) 2017 | Νέα

Press Releases

22.11.2017

Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) 2017

Στις 07 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη. Το έργο του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής - Ακαδημαϊκός, κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Μετά την απονομή του βραβείου, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη με θέμα:

«Αρμονία μηχανισμών Ζωής & Θανάτου στη σύγχρονη Φυσιολογία του

Ανθρώπου και την Ιατρική Ακριβείας»

Ο Μιχάλης Κουτσιλιέρης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 10 Ιουλίου 1954 και τελείωσε την Ιατρική Σχολή, του ΕΚΠΑ το 1980. Αφού εκπλήρωσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά στην «Ενδοκρινολογία», Royal Victoria Hospital, McGill University και εκπόνησε την Διδακτορική του Διατριβή στην Πειραματική Ιατρική (McGill University, 1982-1987).

Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στα επιστημονικά πεδία της Μοριακής Φυσιολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ορμονικών Θεραπειών στον Καρκίνο Προστάτη, Οστικών Μεταστάσεων και Ορμονοεξαρτώμενων νόσων και νεοπλασιών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 άρθρα σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, για τα οποία έχουν καταγραφεί  περισσότερες από 7.000 βιβλιογραφικές αναφορές και έχει ένα συντελεστή αξιολόγησης επιστημονικού έργου (h–index) = 48. Το έργο του έχει βραβευθεί από πολλούς διεθνείς Οργανισμούς και Επιστημονικές Εταιρείες της ημεδαπής και αλλοδαπής.

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι επτά χρόνια από τη θέσπιση του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας που είναι ο μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και την αφοσίωση ακαδημαϊκών δασκάλων στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέσπισε αυτό το Βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη των ερευνητών του και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού. Και οι δύο τους υπήρξαν λαμπροί επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, που χάθηκαν άδικα το 1990.

Η επιλογή του βραβευόμενου γίνεται από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων, που αντιπροσωπεύουν όλες τις κύριες γνωστικές περιοχές της Επιστήμης.  Ο κάθε βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες:

Μαυραντώνη Καλλιρόη

Επιτροπή Βραβείου Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Τηλ.: 2810391509

Email: kalliroi@admin.forth.gr