"ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ": Ομιλία της Χρύσας Κουβελιώτου, NASA, Σάββατο 11 Ιουλίου, 9 μ.μ., Αίθουσα Ανδρόγεω | Νέα

Ανακοινώσεις

"ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ_ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ_ΣΤΟ_ΣΥ
10.07.2009

"ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ": Ομιλία της Χρύσας Κουβελιώτου, NASA, Σάββατο 11 Ιουλίου, 9 μ.μ., Αίθουσα Ανδρόγεω

Η Χρύσα Κουβελιώτου είναι από τους πλέον αναγνωρισμένους Αστροφυσικούς στον κόσμο. Επανειλημμένως ήταν στην πρώτη δεκάδα στην κατάταξη των Αστροφυσικών του πλανήτη με τον μεγαλύτερο αριθμό αναφορών από άλλους επιστήμονες. Ο αριθμός των υπερ-300 δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών της στα εγκυρότερα διεθνή περιοδικά είναι επίσης κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Η Χρύσα Κουβελιώτου πήρε το Διδακτορικό της από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ Εξωγήινης Φυσικής της Γερμανίας το 1981. Στη συνέχεια αφού δίδαξε επί 12 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε Ερευνήτρια στη NASA όπου έκανε λαμπρή σταδιοδρομία. Είναι στη διεθνή πρωτοπορία σε θέματα Αστροφυσικών εκρηκτικών φαινομένων. Επίσης ανακάλυψε αστέρια με το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο που υπάρχει στο Σύμπαν, τα λεγόμενα Μάγνεταρς. Για τις ανακαλύψεις της τιμήθηκε με δύο από τα σημαντικότερα βραβεία Αστροφυσικής, το Βραβείο Rossi και το Βραβείο Descartes.

Στην ομιλία της στο Ηράκλειο η Χρύσα Κουβελιώτου θα δώσει μια πανοραμική εικόνα των τρομερών εκρήξεων που συμβαίνουν συνεχώς στο Σύμπαν και παρατηρούνται από δορυφόρους στο Διάστημα.

Η ομιλία θα δοθεί στα Ελληνικά και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Αστεροσκοπείο Σκίνακα
τηλ. επικοινωνίας 2810 - 39 4228