Η Κρήτη φιλοξενεί σημαντικό Διεθνές Συνέδριο Νευροεπιστημών - Fodele Beach Hotel, 8-12 Μαΐου 2018 | Νέα

Press Releases

09.05.2018

Η Κρήτη φιλοξενεί σημαντικό Διεθνές Συνέδριο Νευροεπιστημών - Fodele Beach Hotel, 8-12 Μαΐου 2018

Με την ενεργό συμμετοχή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διεξάγεται το σημαντικό Διεθνές Συνέδριο Νευροεπιστημών με τίτλο «Μοριακή Νευροβιολογία» στην Κρήτη, στο ξενοδοχείο  Fodele Beach από τις 8 ως τις 12 Μαΐου. Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας (European Organization of Molecular Biology –  EMBO, Γερμανία) και φιλοξενεί διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές από διεθνώς αναγνωρισμένα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Harvard, Stanford, Cornell, Columbia, Cambridge, Oxford, κ.ά. Στο συνέδριο αυτό, συμμετέχουνεπιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο που εργάζονται στους τομείς της Δομικής Βιολογίας, της Βιοφυσικής και της Νευροβιολογίας καθώς καινέοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των Nευροεπιστημών.

Στόχος του συνέδριου είναι να παρουσιαστούν οι πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Μοριακής Νευροβιολογίας που αφορά την οργάνωση και λειτουργία του εγκεφάλου, τη σύνδεση και επικοινωνία των νευρώνων, τη μνήμη και μάθηση κ.ά. Τα νέα εργαλεία Βιοφυσικής, σε συνδυασμό με την προηγμένη κυτταρική βιολογία, την απεικόνιση και τις μεθόδους in vivo, έχουν επιφέρει επανάσταση στον τομέα αυτό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις διεργασίες που συμβαίνουν στην περιοχή της κυτταρικής μεμβράνης των νευρικών κυττάρων. Δεδομένου του διεπιστημονικού χαρακτήρα του, το Συνέδριο παρέχει άριστες ευκαιρίες για συζήτηση, σύγκριση μεθόδων τελευταίας τεχνολογίας και δημιουργία νέων συνεργασιών, συνεισφέροντας έτσι σημαντικά στην μελλοντική ανάπτυξη της Μοριακής Νευροβιολογίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δρ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, την Δρ. Elena Seiradake (Oxford University, UK), τον Δρ. Rob Meijers (European Molecular Biology Laboratory, Germany), τον Δρ. Rüdiger Klein (Max Planck Institute of Neurobiology, Germany) και τον Δρ. Daniel Choquet (Interdisciplinary Institute for Neuroscience, France), με συνδιοργανωτές τον Δρ. Jay Groves (UC Berkeley, USA) και τον Δρ. Dietmar Schmucker (VIB Leuven, Belgium).