Agri-Food Masterclass Ηράκλειο, 6-8 Ιουνίου 2018 | Νέα

Press Releases

12.06.2018

Agri-Food Masterclass Ηράκλειο, 6-8 Ιουνίου 2018

Το ετήσιο Agri-Food Masterclass on Entrepreneurship” πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, από τις 6 ως τις 8 Ιουνίου. Συνολικά 8 επιχειρήσεις και ομάδες (start-ups) με δραστηριότητα στους τομείς της αγρο-διατροφής και αγρο/βιο-τεχνολογίας, επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν. Το Masterclass είναι πρωτοβουλία και υποστηρίζεται από την Ολλανδική πρεσβεία με Incubator Orange Grove στην Αθήνα και τον οργανισμό StartLife, ο οποίος εδρεύει στο Wageningen της Ολλανδίας. Φέτος, τοπικοί συν-διοργανωτές ήταν το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο  Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (ΤΕΙ Κρήτης)με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Το Masterclass είχε ως στόχο να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις να διατυπώσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, να αναπτύξουν επιχειρηματικές ικανότητες, να δικτυωθούν και να εξερευνήσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες μέσα στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

Οι επιχειρήσεις και οι ομάδες που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έλαβαν καθοδήγηση και εκπαίδευση από Ολλανδούς ειδικούς από το Wageningen UR (University and Research Center).Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουνίου, οι start-ups διαγωνίστηκαν σ’ ένα pitching event όπου επιλέχθηκε ο νικητής. Οι start-ups παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, το οποίο επεξεργάστηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου (Masterclass), σε ένα κοινό από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγρο-διατροφής.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Μάνος Λεράκης και η Έλενα Διγενάκη, από τη start-up AVOEL, η οποία έπειτα από 3 έτη ερευνητικής δουλειάς, κατάφερε να αναπτύξει μια σειρά προϊόντων βασισμένη στο φρέσκο αβοκάντο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.avoel.com.

Η νικήτρια ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα υποστήριξης από τον οργανισμό StartLife, το οποίο θα λάβει χώρα στο Wageningen για διάστημα 4-6 εβδομάδων, όπου θα μπορεί να παρακολουθήσει σεμινάρια και να λάβει εξατομικευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση.

Το Masterclass υλοποιήθηκε από την StartLife, έναν Ολλανδικό οργανισμό για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγρο-διατροφικό τομέα. Τα τελευταία 6 χρόνια, η StartLife βοήθησε περισσότερες από 200 νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτομίες. Ο οργανισμός StartLife βρίσκεται στην περιοχή Food Valley, της οποίας  κέντρο είναι το Wageningen University & Research (WUR), ένα από τα πλέον διακεκριμένα Ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα στο χώρο της διατροφής, της γεωργίας και των επιστημών υγείας. Από την πλευρά της, η εταιρεία Tropos Branding Co εκπαίδευσε τις συμμετέχουσες start-ups στις τεχνικές επικοινωνίας και μέσων, καίριας σημασίας για την έναρξη και ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας σημαντικός παραγωγός προϊόντων αγροδιατροφής στην Ευρώπη και πέρα από αυτή», δήλωσε ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp. «Όμως χρειάζεται να δοθεί ώθηση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Έχουμε την πείρα που χρειάζεται αυτή η ώθηση και είμαστε ευτυχείς να μοιραζόμαστε τη γνώση μας, μαζί σας. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να υποστηρίζεις τα ταλέντα αυτά, που θα δώσουν ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν επιχειρηματικές συνεργασίες για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Agri-Food Masterclass δημιουργήθηκε για να δώσει ώθηση στο ταλέντο και να προάγει την επιχειρηματικότητα. Επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τα περιφερειακά δίκτυα στην Ελλάδα, βοηθώντας τα να καλλιεργήσουν περαιτέρω την  επιχειρηματική σκέψη. Υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.»

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο  Masterclass website ή καλέστε στο +30 210 725 4932.