Ομιλία του Διάσημου Νομπελίστα Roger Kornberg για το ευρύ κοινό Τέταρτη 18 Ιουλίου 2018, στις 8 μμ. στο ΙΤΕ | Νέα

Εκδηλώσεις

Ομιλία_του_Διάσημου_Νομπελ
17.07.2018

Ομιλία του Διάσημου Νομπελίστα Roger Kornberg για το ευρύ κοινό Τέταρτη 18 Ιουλίου 2018, στις 8 μμ. στο ΙΤΕ

Προσκεκλημένος ως κεντρικός Ομιλητής των Διαλέξεων Ωνάση 2018 ο Νομπελίστας Roger Kornberg, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford, θα δώσει το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΙΤΕ ομιλία που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και έχει σαν θέμα: “Applied and not yet applied Science– Εφαρμοσμένη και μη ακόμα εφαρμοσμένη Επιστήμη”

Γενικό Προφίλ του Καθηγητή Roger D. Kornberg

Ο Καθ. Kornberg είναι μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, επίτιμο μέλος άλλων ακαδημιών και οργανισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ιαπωνία και Εταίρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Χημείας 2006 για πρωτότυπες μελέτες του επί της μοριακής βάσης της ευκαρυωτικής μεταγραφής, που είναι η βιολογική διαδικασία με την οποία η γενετική πληροφορία από το DNA αντιγράφεται σε RNA.

Ο Καθηγητής Roger D. Kornberg, Ph.D δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της σημερινής εποχής στον τομέα των Βασικών Επιστημών Χημείας και Βιολογίας - είναι Καθηγητής στο Τμήμα Δομικής Βιολογίας και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ από το 1978 όπου, από το 1984 έως το 1992, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος της Δομικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και Kαθηγητήςτης Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Είναι επίσης ιδρυτής πολλών νεοφυών εταιρειών στην Silicon Valley της Καλιφόρνιας, όπως την Cocrystal Discovery Inc το 2008, της οποίας είναι και ο επικεφαλής επιστήμονας. Επίσης, προσφέρει τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες σε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις στην Silicon Valley.

Με βάση την τεράστια και πολυσχιδή εμπειρία του ο Νομπελίστας Roger Kornberg, είναι ο πλέον κατάλληλος επιστήμονας, ερευνητής για να αναφερθεί στη μετατροπή - μεταφορά των αποτελεσμάτων της Βασικής Έρευνας σε Εφαρμοσμένη Έρευνα και την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, θέματα τα οποία αποτελούν αντικείμενο της ομιλίας του στο ΙΤΕ.