Ο Αντιδήμαρχος του Qingdao στο ΙΤΕ | Νέα

Press Releases

26.07.2018

Ο Αντιδήμαρχος του Qingdao στο ΙΤΕ

Το ΙΤΕ επισκέφθηκε Αντιπροσωπεία από το Γραφείο Εμπορίου της Κινέζικης Πόλης Qingdao, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Wang Luming, με συνοδεία και από εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας. Την Αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν στο ΙΤΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, και τα μέλη του ΔΣ καθ. Σπύρος Αναστασιάδης και καθ. Γιάννης Ταλιανίδης και οι Αναπληρωτές Δ/ντές καθ. Μανώλης Κατεβαίνης και Γιώργος Μακράκης οι οποίοι παρουσίασαν τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και των Ινστιτούτων του ενώ ακολούθησε ξενάγηση σε εργαστήρια των Ινστιτούτων Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ,  Πληροφορικής και Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.

Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι Αρχές και οι πολίτες αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παρουσία του ΙΤΕ στο νησί μας, το οποίο επίσης παραβρέθηκε στην 6η Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης, προσκεκλημένο του Δήμου Ηρακλείου που ήταν τιμώμενη πόλη. Αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία που υπάρχει με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο και στην επικείμενη αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την πόλη Ningboτης Κίνας.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος  κ. WangLuming, εξέφρασε τον θαυμασμό του και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται στο ΙΤΕ. Ανέφερε ότι το Qingdaoείναι μια παραθαλάσσια πόλη μικρής έκτασης με πληθυσμό περίπου όσο η Ελλάδα, με ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική και επιχειρηματική παρουσία, καθώς 26 Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας εδρεύουν εκεί και υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία θα μπορούσε να αναπτυχθεί σημαντική συνεργασία μεταφοράς τεχνογνωσίας από το ΙΤΕ.