Ομιλία του Ομ. Καθηγητή Αστροφυσικής Παν/μίου Κρήτης, Γιάννη Παπαμαστοράκη με θέμα "ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ" | Νέα

Ανακοινώσεις

Ομιλία_του_Ομ._Καθηγητή_Αστ
23.11.2009

Ομιλία του Ομ. Καθηγητή Αστροφυσικής Παν/μίου Κρήτης, Γιάννη Παπαμαστοράκη με θέμα "ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"

Η Ομιλία που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009, 8 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα. Είναι η έβδομη από σειρά επτά διαλέξεων διακεκριμένων Ελλήνων Αστροφυσικών τις οποίες διοργανώνει το Αστεροσκοπείο Σκίνακα (Παν/μιο Κρήτης - Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας) το έτος 2009 το οποίο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως το Έτος Αστρονομίας.

Τα τελευταία 20 χρόνια χαρακτηρίζονται από συγκλονιστικές ανακαλύψεις στην Αστροφυσική και τη Κοσμολογία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας έχουμε επαρκή στοιχεία για να περιγράψουμε τα πρώτα στάδια μετά την απαρχή του Σύμπαντος, την εξέλιξη του μέχρι σήμερα, αλλά και το πιθανόν μέλλον του. Η ύπαρξη της αινιγματικής Σκοτεινής Ύλης, πολλαπλάσιας σε ποσότητα από την συνήθη ύλη που ως τώρα γνωρίζαμε και η ακόμα πιο μυστηριώδης Σκοτεινή Ενέργεια που ωθεί το Σύμπαν σε επιταχυνόμενη διαστολή απετέλεσαν νέα ορόσημα στη κατανόηση του Σύμπαντος και των συστατικών του. Την τελευταία εικοσαετία επίσης αποδείχθηκε για πρώτη φορά η ύπαρξη έξω-ηλιακών πλανητών και άρχισε η αναζήτηση μιας δεύτερης Γης στον Γαλαξία.

Η εμφάνιση και εξέλιξη της ζωής στη Γη είναι ενταγμένη στη κοσμική εξέλιξη. Αποκορύφωμα της η ανάδειξη του ανθρώπινου είδους που είναι σε θέση να εξερευνά τα μυστικά του Σύμπαντος 13.7 δις χρόνια μετά τη μεγάλη έκρηξη και 4.5 δις χρόνια μετά το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
Αστεροσκοπείο Σκίνακα
Tηλ.: 2810 - 394228