Eκδήλωση H2B HUB | Τhe role of IP in an Open Innovation Ecosystem | Νέα

General Announcements

14.03.2019

Eκδήλωση H2B HUB | Τhe role of IP in an Open Innovation Ecosystem

Το Η2Β ΗUB σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network διοργανώνει την ενημερωτική εκδήλωση "The role of Intellectual Property (IP) in an Open Innovation Ecosystem" την Πέμπτη 14/03, στις 17:00, στον χώρο του H2B HUB (Κορωναίου 14, 3ος Όροφος).

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, που απευθύνεται κυρίως σε start-up επιχειρήσεις, είναι να εξοικειωθούν οι νέοι και εν δυνάμει επιχειρηματίες με τις βασικές έννοιες της διανοητικής ιδιοκτησίας, αλλά και να αντιληφθούν πώς μπορεί να λειτουργήσει ως επιχειρηματικό εργαλείο.

Θα γίνει αναφορά στους κλασσικούς τίτλους κατοχύρωσης Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όπως τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patent), το βιομηχανικό σχέδιο (design) και πώς αυτά εξασφαλίζουν επιχειρηματικό πλεονέκτημα.

Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν τεχνικές έμμεσης (μη κατοχυρωτικής) προστασίας τεχνολογιών λογισμικού (κώδικα και αλγορίθμου), θα δοθεί έμφαση σε διεθνώς αναδυόμενες τεχνολογίες όπως το Blockchain, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και συναφείς με το λεγόμενο Industry 4.0 soft τεχνολογίες.

Η παρακολούθησει είναι δωρεάν! Είναι απαραίτητη η εγγραφή εδώ:

bit.ly/H2B-IP-P

Εισηγητής της εκδήλωσης είναι ο Δρ. Νίκος Μηνάς (BEng, MSc, PhD, EPA).

Ο Νίκος Μηνάς είναι πιστοποιημένος σύμβουλος ευρεσιτεχνιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (European Patent Αttorney). Εξειδικεύεται στην προστασία καινοτομιών στον τομέα της βιομηχανίας 4.0 (Industry4.0) και στον ορισμό επιχειρηματικών στρατηγικών για την καλύτερη αξιοποίηση τους. Σπούδασε ηλεκτρονική στο πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ (UK), και έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του (MSc και PhD) στο πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ (UK). Μετά το διδακτορικό του, μετακόμισε στο Βέλγιο για να δουλέψει στην Imec (BE), αρχικά σαν ερευνητής στην σχεδίαση τρισδιάστατων κυκλωμάτων (3D-IC) και αργότερα σαν διαχειριστής χαρτοφυλακίου ευρεσιτεχνιών (Patent Portfolio Manager). Από το 2013 εργάζεται στον ιδιωτικό δικηγορικό τομέα και πρόσφατα μετακόμισε στο Δουβλίνο όπου εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Maclachlan & Donaldson, ένα από τα μεγαλυτέρα δικηγορικά γραφεία της Ιρλανδίας στον τομέα τις Βιομηχανικής και Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Στοιχεία επικοινωνίας H2B HUB

Website: h2bhub.com

FB Page: fb.com/htobhub