Πολιτιστικές Ομάδες ΙΤΕ - 1η Έκθεση Εικαστικών: Ζωγραφική και Φωτογραφία | Νέα

Εκδηλώσεις

Πολιτιστικές_Ομάδες_ΙΤΕ_-_1η
09.02.2010

Πολιτιστικές Ομάδες ΙΤΕ - 1η Έκθεση Εικαστικών: Ζωγραφική και Φωτογραφία

Μια διαφορετική έκθεση εγκαινιάζεται αύριο, 10 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην "Αίθουσα Αλκιβιάδη Παγιατάκη" του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Πρόκειται για την 1η Έκθεση Εικαστικών, η οποία διοργανώνεται από τα μέλη της ομάδας Εικαστικών Τεχνών του ΙΤΕ. Η έκθεση φιλοξενεί 78 έργα ζωγραφικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας των μελών της, καθώς και μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή μοντέρνας τεχνολογίας υπολογιστών σε μία διαδραστική παρουσίαση διάσημων έργων.

Η 1η Έκθεση Εικαστικών είναι αφιερωμένη στην μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του Ιδρύματος, Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη, ο οποίος πέρα από την εξαιρετική επιστημονική και διοικητική του συνεισφορά στο ΙΤΕ, συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος με ευρύτερους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς ορίζοντες με απώτερο σκοπό την ελεύθερη και δημιουργική έκφραση όλων των εργαζομένων του Ιδρύματος.

Οι Πολιτιστικές Ομάδες του ΙΤΕ, στοχεύουν στην ενεργή εκπροσώπηση των εργαζομένων του Ιδρύματος , στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και του νησιού. H πρώτη ομάδα, αυτή των Εικαστικών, ξεκίνησε σαν ιδέα το περασμένο καλοκαίρι από ανθρώπους με κοινά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και πολύ μεράκι, που πέρα από την καθημερινή εργασία έψαχναν και "κάτι διαφορετικό". Με τον καιρό οργανώθηκαν, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να ανταλλάσουν ιδέες, σχόλια και δημιουργική διάθεση. Σήμερα αριθμεί ήδη 21 μέλη.

Η παραπάνω έκθεση πραγματοποιείται υπό τη χορηγία της Κεντρικής Διεύθυνσης του ΙΤΕ, θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17.00 - 20.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γιάννης Λαμπράκης
Τηλ: 2810 391362, 6972095301
e-mail: labrakis@iesl.forth.gr