Ο συνεργαζόμενος Ερευνητής του ΙΤΕ, καθηγητής Γιώργος Γαρίνης βραβεύτηκε με το Friedrich Wilhelm Bessel Research Award | Νέα

Επιστημονικά Νέα

Ο_συνεργαζόμενος_Ερευνητής
26.11.2019

Ο συνεργαζόμενος Ερευνητής του ΙΤΕ, καθηγητής Γιώργος Γαρίνης βραβεύτηκε με το Friedrich Wilhelm Bessel Research Award

Ο κ. Γιώργος Γαρίνης, καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) βραβεύθηκε με το διεθνούς φήμης, υψηλού κύρους Friedrich Wilhelm Bessel Research Award του Γερμανικού ιδρύματος Alexander von Humboldt. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε επίσημη τελετή στο Bamberg της Γερμανίας τον Μάρτιο του 2020.

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε επιστήμονες εκτός Γερμανίας, οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης για το επιστημονικό τους έργο και αναμένεται ότι θα έχουν σημαντική επιρροή στον επιστημονικό τους χώρο, πέραν του συγκεκριμένου πεδίου έρευνάς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 7  Έλληνες ερευνητές έχουν τιμηθεί με το Βραβείο αυτό, όλοι από την Κρήτη, και μάλιστα 6 εξ αυτών είναι ερευνητές ή συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ του ΙΤΕ!

Οι βραβευθέντες τιμώνται για την εξαιρετική και διαρκή προσφορά τους στην έρευνα. Επιπλέον, προσκαλούνται να επισκεφθούν τη Γερμανία στα πλαίσια συνεργατικού έργου με Γερμανικό ίδρυμα, για διάστημα μέχρι και ένα έτος. Το ίδρυμα Humboldt χορηγεί περίπου 20 βραβεία Friedrich Wilhelm Bessel ανά έτος.

Ο καθηγητής Γιώργος Γαρίνης τιμήθηκε για την έρευνά του αναφορικά με την επίπτωση των γενετικών βλαβών στην γήρανση και την σημασία των επιδιορθωτικών μηχανισμών των γενετικών βλαβών στις ασθένειες που σχετίζονται με την γήρανση, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

Το συγκεκριμένο βραβείο θα υποστηρίξει τη συνεργασία του Καθηγητή Γιώργου Γαρίνη με τον Prof. Dr. Björn Schumacher, στο ερευνητικό κέντρο CECAD του πανεπιστημίου της Κολωνίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε:

 

Alexander von Humboldt Foundation

http://www.humboldt-foundation.de/web/bessel-award.html

 

Το εργαστήριο του Καθηγητή Γιώργου Γαρίνη στο IMBB-FORTH

www.garinislab.gr

 

2018 Award Symposium στο Bamberg

https://www.humboldt-foundation.de/web/56076901.html