Η Επιτροπή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Σ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας και ‘Ερευνας απένειμε το φετινό Βραβείο στον Καθηγητή Βασίλη Κάλφα | Νέα

Η_Επιτροπή_του_Βραβείου_Εξαίρετης_Πανεπιστημιακής_
14.12.2019

Η Επιτροπή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Σ. Πνευματικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας και ‘Ερευνας απένειμε το φετινό Βραβείο στον Καθηγητή Βασίλη Κάλφα

Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, η 29η τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού. Το Βραβείο απενεμήθη από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, στον Καθηγητή Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλη Κάλφα. Την τελετή άνοιξε ο Καθηγητής κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Προεδρεύων της Επιτροπής Βραβείου, ενώ ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Καθηγητής κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, μίλησε για το ιστορικό του Βραβείου. Τον έπαινο και το έργο του τιμηθέντος παρουσίασε ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ κ. Θεοδόσης Τάσιος, και στη συνέχεια ο βραβευόμενος έδωσε ομιλία με θέμα «Η Φιλοσοφία ως μάθημα».

Στην τελετή, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Καθηγητής κ. Βασίλειος Διγαλάκης, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, και την αξιωματική αντιπολίτευση ο τ. Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητής κ. Κώστας Φωτάκης. Μεταξύ άλλων, στην τελετή παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Σπύρος Πνευματικός, o πρ. Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, Ακαδημαϊκοί, Πρόεδροι Ερευνητικών Κέντρων, Πανεπιστημιακοί, και πλήθος συναδέλφων και μαθητών του Βασίλη Κάλφα.

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι εννέα χρόνια από τότε που το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας θέσπισε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, έναν θεσμό που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και αφοσίωση στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Η τιμή στον δάσκαλο και ερευνητή Βασίλη Κάλφα μας φέρνει στο νου τους αλησμόνητους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλη Ξανθόπουλο και Στέφανο Πνευματικό, εμπνευσμένους δασκάλους και λαμπρούς επιστήμονες, που δολοφονήθηκαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1990, την ώρα που δίδασκαν ένα προχωρημένο μεταπτυχιακό σεμινάριο.

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Για περαιτέρω πληροφορίες:

Μαυραντώνη Καλλιρόη

Γραμματεία Επιτροπής Βραβείου Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού

ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΤΕ)

Τηλ.: 2810391509

Email: kalliroi@admin.forth.gr