ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΩΝΑΣΗ 2010 ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ | Νέα

Ανακοινώσεις

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΕΣ__ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ_ΩΝΑΣΗ_2010_ΣΤΗΝ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚ
15.06.2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΩΝΑΣΗ 2010 ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), διοργανώνει για δέκατο συνεχές έτος στο Ηράκλειο τις σεμιναριακές διαλέξεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου, "The Onassis Foundation Science Lecture Series" από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2010.

Οι Διαλέξεις Ωνάση 2010 είναι αφιερωμένες στην Επιστήμη Υπολογιστών και έχουν ως θέμα: "Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών". Κεντρικός ομιλητής είναι ο Καθηγητής Adi Shamir (The Weizmann Institute of Science, Ισραήλ), βραβείο Turing (2002). Το βραβείο Turing θεωρείται ως το αντίστοιχο του βραβείου Nobel στην Πληροφορική. Ο Καθηγητής Adi Shamir είναι ιδιαίτερα γνωστός για την συμμετοχή του στην ανάπτυξη κρυπτογραφίας δημόσιου κλειδιού και ειδικότερα για την συμμετοχή του στην ανάπτυξη του συστήματος RSA.

Οι άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές είναι οι:

Alessandro Acquisti, Assoc. Professor, Carnegie Mellon University, USA
Steven Bellovin, Professor, Columbia University, USA
Kenny Paterson, Professor, Royal Holloway University of London, UK
Bart Preneel, Professor, Katholieke Universiteit Leuven, Belgium
George Spanoudakis, Professor, City University London, UK
Udo Helmbrecht (Guest Lecturer) Dr., Executive Director, European Network and Information Security Agency - ENISA, EU
Socrates Katsikas (Guest Lecturer) Professor, University of Piraeus, Greece

Οι διαλέξεις θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων του χώρου, από σύγχρονα θέματα κρυπτογραφικών αλγορίθμων και πρωτοκόλλων μέχρι εφαρμογές Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών που απευθύνονται σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά θέματα, καθώς και θέματα χάραξης πολιτικής, καθώς επίσης και νέες ανακαλύψεις στο χώρο.

Οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση που διεξάγονται από το έτος 2001 στο Ηράκλειο Κρήτης, αναφέρονται πάντοτε σε θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας και έχουν καθιερωθεί ως ο πλέον υψηλού επιπέδου αντίστοιχος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε κύκλος διαλέξεων διαρκεί μια εβδομάδα και απευθύνεται σε φοιτητές - υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Σε 35 Έλληνες και 15 φοιτητές από άλλες χώρες, που γίνονται δεκτοί να συμμετάσχουν, παρέχονται άριστες δυνατότητες επικοινωνίας, γνωριμίας και πληροφόρησης από τους πλέον εξέχοντες επιστήμονες στον κόσμο. Έτσι μπορούν να προγραμματίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την επιστημονική τους καριέρα. Τo Ίδρυμα Ωνάση καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής όλων των φοιτητών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Καθηγητής Γιάννης Παπαμαστοράκης,

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Διαλέξεων Ωνάση

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.forth.gr/onassis/lectures/2010-06-28/index.html

Τηλ.: 2810 394269, κα Ειρήνη Ταλιούρη,

e-mail: OnassisF@admin.forth.gr